Bula zilei

miercuri, decembrie 24, 2008 8:43
Posted in category Mass-media

Casa, gradina, Caruntu Elena, Tataraseni

 • Eu sunt cu MISA. Stiu foarte bine cum si cat ati mintit in privinta asta, descriind orgii care nu existau decat in imaginatia voastra si scriind “reportaje de la fata locului” fara sa va ridicati de la birou. Reportaje care au creat isterie publica si au distrus viata unor oameni. Nu ca v-ar fi deranjat vreodata asta. Unii colegi au venit la redactii crezand ca ati fost indusi in eroare, numai pentru ca sa se vada a doua zi ridiculizati in ziare. Erau anii 90 si erau naivi in ceea ce priveste presa, cum eram toti. Noi cei de la MISA am invatat primii ce inseamna presa din Ro. Restul s-au prins mai tarziu. Nu stiu daca ati inventat fapte din goana cinica dupa tiraj, din dorinta de a fi mari acuzatori publici sau ati fost trasi pe sfoara de fosti securisti. Dar ati publicat pe tema asta cateva tone de maculatura pe care un cercetator serios care si-ar pierde cateva nopti cu ea ar trimite-o integral la reciclare. Si din pacate ati creat cantitati imense de prostie agresiva. Asa ca nu-mi cereti sa vars o lacrima din cauza nostalgiei jurnalistilor pentru niste calitati pe care nu le-au avut niciodata. Fara respect, un cursant MISA (https://yodreapta.wordpress.com/)
 • Arhiepiscopul Gherasim a fost omul familiei Ceauşescu. Duhovnicul Adrian Făgeţeanu de la Mănăstirea Lainici l-a acuzat pe Gherasim de colaborare cu Securitatea, conform publicaţiei ‘Indiscret’. Pe atunci stareţ la Mănăstirea Căldăruşani, Gherasim a ajutat Securitatea să-l aresteze pe Făgeţeanu, care a făcut în total 12 ani de puşcărie politică. (Academia Caţavencu)
 • Asistăm la asaltul unei alianţe nefireşti dintre partidul lui Iliescu, cel al unui turnător cu acte şi un partid istoric condus de un inconştient plin de sine şi ameţit de propria-i imagine. Nu ne facem nicio iluzie în privinţa intenţiilor lor şi cu toate că pomenesc la fiecare frază numele ţării şi a românilor, venind din gura lor, e mai mult o insultă pentru că PSD-ul a demonstrat cu vârf şi îndesat că n-a lucrat niciodată în interesul românilor, decât a acelora care reprezintă clientela lor de partid. PSD-ul este profund anti-romanesc prin însăşi preşedintele său de onoare, sluga sovieticilor, Iliescu. Cu „faţa lui umană” ne-a răpit ani din viaţă, speranţele la o evoluţie normală, pe lângă părinţi, fraţi şi copii morţi la revoluţie şi la mineriade. (https://angelatocila.blogspot.com/)
 • Biroul de Presă al Patriarhiei Române atrage atenţia creştin ortodocşilor că Biblia difuzată, astăzi, de către ziarul „Adevărul” este neoprotestantă. „Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul, prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează.
  S-a înțeles, da? Singura sectă creștină din lume sunt ortodocșii. Orice altă biblie nu e bună, pentru că nu e tradusă de Bartolomeu Anania, deci nu există. Iar dacă BOR nu primește drept de copyright pe traducere, avem o mare problemă. (https://cetin.ro/biserica-ortodoxa-are-copyright-crestinism/)
 • Odă bisericilor erecte
  Mii și mii de biserici se-nalță pe-afară/ Erecte și slute, ca puțele strâmbe de măgari./ Și suntem din ce în ce mai păgâni, mai atei/ Cu sufletele pătate de solobozul unor zei avari.
  Adevărul stă scris în cărți de tarot și în stele,/ Iar în formule e doar un șir de loterie,/ Umanitatea asta toată e doar o circărie,/ Și are-n ea sfințenia infectă a unui animal.
  Ne mințim chiar și zeii în rugăciuni,/ În declarații adesea ne mințim pe noi,/ Îi afișăm lumii tot ce avem mai de soi,/ Iar în suflet pioase purtăm hidoșenii.
 • Acum 15 ani eram microbist şi cred ca din cauză că eram foarte tânăr. Pe vremea aia, fotbalul avea zvâc, avea spectacol, avea pasiune. Între timp s-a transformat intr-un spectacol trist, la care oamenii se uită aşteptând să moară eroul principal, oricare ar fi el. Tot de 20 de ani încoace destinele fotbalului sunt conduse de aceiaşi doi oameni, pe care i-aţi văzut aseară plimbaţi pe ecranele televizoarelor. Acum câţiva ani, când şi-a însurat fiul, citeam o anchetă despre averea fabuloasă a fostului puşcăriaş Dumitru Dragomir. Fabuloasă. Şi compar (bună)starea asta cu (proasta)starea fotbalului şi mă gândesc că poate ar trebui ca groparii aceştia să lase locul altora. Sau să desfiinţeze Liga. (Sursa: zerostiri.ro)
 • Independenta justitiei nu este dreptul judecatorilor si procurorilor sa faca orice fara a raspunde, ci este dreptul opiniei publice, al fiecarui cetatean la un judecator si un procuror independent, inclusiv independent de coruptie, de influente din partea partilor. (Monica Macovei)
 • In ceea ce ma priveste, opinia mea despre religie este in perfecta concordanta cu o fraza celebra a scriitorului francez Stendhal, pe numele sau adevarat Henri-Marie Beyle (1783-1842) si care suna astfel: “Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor multi si pe istețimea câtorva.” Cu predilectie, romanii in marea lor majoritate, sunt foarte credinciosi. Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este institutia cu cea mai mare incredere din Romania, in pofida faptului ca preotii nu reprezinta absolut nimic spiritual, sunt pur si simplu o categorie profesionala care traieste pe spinarea romanilor, a tuturor romanilor, netinand cont de faptul ca nu toti romanii sunt ortodocsi! Milioane de euro se duc anual de la bugetul de stat, catre Biserica Ortodoxa Romana. Parlamentarii nostrii “de paie”, din considerente pur electorale au mai aprobat o lege: obligativitatea religiei in scoli! In loc sa evoluam catre o societate civilizata, normala, Romania merge inapoi in timp … cu secole in urma … Doar atunci mai era religia obligatorie! Politicienii romani, toti se declara credinciosi … Ca fura, ca iau spaga, ca prin deciziile pe care le iau, poate zeci sau sute de persoane mor de foame sau frig ori prin spitale din cauza lipsei de medicamente …? Asta n-are nici o importanata, ei … sunt “crediciosi”! Sunt credinciosi si sunt religiosi … Se duc duminica la biserica …. sa-i vada lumea, ca “da bine” la prostime si se pot “lauda” in emisiunile de televiziune, ca ei sunt credinciosi …. Mi se face pur si simplu scarba, cand mai vad cate un politician (indiferent de partidul din care face parte), laudandu-se pe la “televizor” ca el “e credincios”!(https://dan-blog.ro/esti-cu-adevarat-credincios.html)
 • Aş putea paria de pe acum că, odată votată în Parlamentul European legea care introduce şahul ca element de studiu în şcoli, războiul se va da între acesta şi Religie. Părinţii vor fi puşi să aleagă şi religia va câştiga cu 90%, pentru că e păcat de la Dumnezeu să nu îi explici copilului care e treaba cu Raiul şi Diavolul. Logica şi răbdarea mai pot aştepta. (Sursa: zerostiri.ro)
 • Indiferent la cine te rogi, că-i Buddha sau domnu’ Soare, te consider egal atâta timp cât nu plătești nimic pentru a-ți lăsa imaginația să zburde. Eu pot să cred în extratereștri, tu poți să crezi în Albă ca Zăpada, ideea e că omul nu poate rezista fără o credință, oricare ar fi aceea. Ce mă enervează constant la biserica Ortodoxă este semnul crucii. Pe stradă, în autobuz ori când te întorci cu tovarășii de la curve, dacă nu ți-ai făcut crucea cineva te va nota în agenda neagră. S-ar zice că o cruce făcută la timpul ei e mai bună decât 100 fapte bune. Mă uit în jur și nu văd decât roboți care-și fac cruci pe modelul High Five, de parcă ar fi rudă de sânge cu vreun zeu, gen Becalli. Nimeni nu-și pune întrebări, nimeni nu caută indicii…toți urmează aceeași masă insipidă. (Sursa: watzap.blog.com)
 • Albert Einstein: „Un om care este convins de justeţea religiei sale niciodată nu este cu adevărat tolerant. Este posibil ca el să simtă milă pentru aderentul unei alte religii, dar asta, de obicei, nu se opreşte aici. Aderentul fidel al unei religii va încerca în primul rând să îi convingă pe cei care cred într-o altă religie şi, de obicei, asta duce la ură dacă nu are succes. Acestă ură duce apoi la persecuţie în cazul în care puterea majorităţii este în spatele ei. Situaţia unui preot creştin este tragi-comică: religia creştină cere dragoste de la credincioşi, chiar şi pentru inamic. Această cerere, deoarece este într-adevăr supraomenească, nu este în măsură să o îndeplinească. Astfel apare un inel de intoleranţă şi ură frumos ambalat în cuvintele uleioase ale preotului. Dragostea, care pe partea creştină este baza pentru intenţia de conciliere cu iudaismul, este aceeaşi ca dragostea unui copil pentru un tort. Asta înseamnă că acesta are speranţa că obiectul iubirii va fi mâncat până la urmă.” (https://profudereligie.blogspot.com/2011/10/noile-religii-ateismul-iv.html)
 • O fotografie publicata recent da o lovitura de gratie celei mai raspandite teorii a conspiratiei. Dovezile pe care le furnizeaza sunt greu de contestat. NASA are dovada ca misiunea Apollo 11 a aterizat intr-adevar pe Luna, pe data de 20 iulie 1969. Agentia spatiala a publicat o fotografie realizata recent, in care urmele aselenizarii sunt inca foarte vizibile.(Sursa: ro.stiri.yahoo.com)
 • Gazeta de Cluj: „Pe lângă marii politicieni români deconspiraţi că au fost colaboratori ai Securităţii, sistemul comunist nu ar fi putut supravieţui fără micii trepăduşi, turnătorii localităţilor mici, care acum, prin prisma relaţiilor făcute, au ajuns aleşi locali, consilieri sau primari.”
 • Blogul lui Dan: „Biserica în ansamblul ei nu este altceva decât o pură afacere, care asigură conducătorilor mai “de seamă” un trai bogat, iar “slujitorilor” mai “umili” ai Bisericii, garanția că nu vor duce grija zilei de mâine. Au o casă la dispoziție, un loc de muncă liniștit și fără stresul “patronului” de la privat care-ți “suflă-n ceafă”. (https://dan-blog.ro/preotul-care-injura-tot-ce-misca-aeroportul-otopeni.html)
 • Daniel Funeriu (fost ministru al Educaţiei, într-o emisiune la TVR1): „Conform noii Legi a Educaţiei, parinţii pot opta, printr-o simplă cerere, pentru neparticiparea copiilor lor la orele de Religie. Şcoala are obligaţia să le ofere altceva, de exemplu ore de ‘Istoria culturii’.”
 • Şerban Huidu, despre Mircea Badea (in 2010): „Un cocalar infantil, care se visează mai caratist ca Van Damme în vremurile bune, a vizitat Parisul nu pentru oraşul în sine, ci pentru a se poza lângă nişte bătăuşi cu ifose de campioni, care şi-au umplut boturile de sânge în capitala franceză.” (https://www.serbanhuidu.ro/)
Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu