Cum stii ca ai ales modelul potrivit din gama de motoare electrice trifazate?

luni, decembrie 10, 2018 21:11
Posted in category Diverse

Braco-motoareTehnologia este parte din lumea in care traim – ne intalnim cu ea la fiecare pas. Utilizam aplicatii si aparaturi in toate domeniile de activitate, rolul lor fiind cel de a ne simplifica munca. Astfel, rezultatele dorite apar mult mai repede, cu un minim de efort din partea noastra. Gama motoarelor electrice trifzate este foarte generoasa, iar daca ai de luat o decizie in acest sens, trebuie sa stii exact ce caracteristici definesc modelul potrivit.

Intrebuintarile si aplicatiile in care sunt prezente motoarele electrice trifzate sunt din cele mai diverse. Este vorba despre clasa celor care au puteri cuprinse intre 0,09 si 400 KW. Cat priveste restul specificatiilor tehnice, se pot efectua diverse modificari. Acestea tin cont de cerintele fiecaruia.

In cazul in care nu ai mai avut tangente cu acestea, este firesc sa intampini dificultati in alegerea celui potrivit. Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi temeinic cu privire la aceasta gama de motoare electrice trifazate. In niciun caz nu trebuie sa te simti jenat, intrucat se poate intampla ca si specialistii cu experienta sa se confrunte cu dificultati referitor la o astfel de alegere. Tocmai din acest motiv este esential sa te raportezi mereu la particularitatile aplicatiei, necesitatea unei protectii suplimentare, mediul in care intentionezi sa il folosesti etc.

Aspecte ce conteaza la alegerea unui motor electric trifazat

Inainte de orice, asigura-te ca stii cu precizie mediul in care urmeaza sa utilizezi aplicatia, respectiv masinaria. Este important asta intrucat sunt anumite modele de motoare care functioneaza optim numai in anumite conditii de mediu. In unele cazuri este posibil sa fie necesara o protectie suplimentara, in special acolo unde temperaturile sunt la extreme, unde exista praf, agenti corozivi sau umiditate in exces. Toti acesti factori pot afecta randamentul motorului, atunci cand acesta nu prezinta caracteristicile corespunzatoare.

In plus, trebuie sa tii cont si de inertia sarcinii. Exista diverse aplicatii ce implica sarcini greu sa invins la pornire. Cu atat mai mult trebuie sa iei in considerare acest aspect atunci cand esti interesat sa achizitionezi un motor de acest tip pentru un ventilator industrial. In aceasta situatie, pornirea prespune un cuplu mare. Raportandu-te la inertia sarcinii vei alege modul de actionare adecvat.

Si la acest capitol, ai de optat intre mai multe variante. Poate fi necesar un motor cu pornire stea/triunghi, cu pornire directa, prin inverter. De asemenea, isi poate dovedi utilitatea un motor electric trifazat din categoria celor supradimensionate. Aceasta sunt anume concepute pentru a avea un bobinaj suficient de puternic, care sa nu cedeze atunci cand motorul este pornit.

De asemenea, e recomandat sa acorzi si mai mare atentie alegerii atunci cand aceasta vizeaza pornirea cu inverter. Este posibil ca motorul sa necesite o ventilatie auxiliara. In aceste cazuri trebuie sa ai in vedere diverse particularitati ale motoarelor.

In acelasi timp, te poate interesa un motor cu turatii reduse. Folosirea acestuia trebuie sa se faca cu maxim simt de raspundere, pentru a nu pune in pericol functionalitatea sa. Informeaza-te in prealabil daca este sau nu necesar un sistem de ventilatie auxiliar.

Cei interesati de astfel de achizitii se pot indrepta cu incredere catre bracomotoareelectrice.ro. Este locul unde gasesi o gama complexa de motoare electrice la un raport pret-calitate excelent.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu