Cum sunt si au fost percepute inelele

joi, aprilie 16, 2015 21:25
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniInelul este un cerc, simbol al eternitatii, unitatii, reincarnarii si al universului. In timpurile stravechi, acesta era asociat cu soarele si cu luna si era un obiect al protectiei, un paznic magic care respingea negativitatea prin continuitatea sa. Toate inelele au fost candva magice sau sacre. Chiar si zeitele si zeii purtau inele, mitologia babiloniana fiind saturata cu povesti despre inelele lui Shamash si Marduk. De asemenea acestea au fost legate de zodiac, de conceptul ying/yang si de „cercul magic” al magicienilor, istoria acestora fiind complexa si fascinanta.

Intr-un sens magic, purtarea unui astfel de accesoriu iti ofera puteri si energie. Materialele din care sunt confectionate, precum aurul de 14 karate sau de 18 karate si vizualizarea determina natura acestei energii. In acest context, infatisarea si atractivitatea unui inel si valoarea sa materiala au o importanta scazuta. Designul acestuia, metalele si pietrele folosite sunt singurii factori care determina alegerea unuia sau a altuia. De asemenea, degetul pe care acesta este purtat are si el o semnificatie magica. Astfel, inelarul era considerat extrem de puternic. Plante medicinale erau aplicate pe corp cu acest deget pentru a intari efectul lor vindecator, de aceea inelele cu anumite pietre care grabeau vindecarea corpului erau purtate pe acest deget.

In astrologie, degetul mare este corelat cu Venus, inelarul cu Jupiter, degetul mijlociu cu Saturn, inelarul cu soarele, iar degetul mic cu Mercur. In credinta populara, inelarul era denumit „degetul inimii” intrucat oamenii credeau ca acesta este direct conectat cu inima printr-o vena sau printr-un nerv special; simbolismul dragostei si fidelitatii inelarului, in special cel al mainii stangi (pe partea cu inima), fiind legate de aceasta credinta.

Inelul a fost la inceput destinat a simboliza o stare de echilibru si completare obtinuta de persoana care il purta. Aceasta banda simpla din aur era martora uniunii a unui Sine Superior (Dumnezeu) cu sinele inferior (Natura) iar ceremonia ce a consumat aceasta legatura indisolubila dintre divinitate si umanitate in singura natura a misticului initiat constituia mariajul ermetic al misterelor.

Stiintele Oculte, pe de alta parte, detin mai multe informatii despre inelele folosite pe post de verighete. Poate fi punctat, asadar, ca verighetele simple din aur sunt o ramasita a inelelor magice, iar acestea sunt purtate pe inelar pentru ca acest deget corespunde inimii. In plus, acestea sustin ca o persoana va fi stapana in casa daca, atunci cand plaseaza verigheta pe degetul partenerului, acesta va fi atent sa o impinga in jos pe deget.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu