Cum te epilezi în sarcină

sâmbătă, mai 1, 2021 6:21
Posted in category Diverse

Epilatpro.ro
Sarcina este o perioadă specială în viața oricărei femei, dar este însoțită uneori și de unele precauții sau interdicții. Multe dintre femeile însărcinate se întreabă dacă se pot vopsi pe parcursul sarcinii, sau cum să procedeze pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp. De aceea, specialiștii au făcut o listă cu principalele metode de epilare și dacă sunt sau nu recomandate în sarcină.

Epilarea cu ajutorul cremei depilatoare

De regulă, folosirea unei crème depilatoare pe perioada sarcinii nu este interzisă, pentru că ea acționează doar la nivelul straturilor superficial ale pielii. Cu toate acestea, pentru că acum multe femei au pielea mult mai sensibilă, iar tu te numeri printre ele, atunci este posibil să te confrunți cu unele iritații. De aceea, în niciun caz nu ignora instrucțiunile de utilizare a cremei trecute de producător pe ambalaj, și nici nu o folosi pentru zonele sensibile. Totodată, să știi că există și anumite crème depilatoare concepute special pentru femeile însărcinate, ceva mai scumpe, dar pentru care nu există reacții adverse. Din păcate, pentru că părul este îndepărtat doar la suprafața și nu din rădăcină, va crește destul de repede înapoi.

Lama de ras, în lunile avansate de sarcină

Folosirea aparatului cu lamă de ras rămâne, cu siguranță, în topul metodelor de epilat preferate de femeile însărcinate. Nu are niciun fel de reacții adverse sau contraindicații, iar îndepărtarea părului nedorit se face rapid, fără durere. Cu toate acestea, și acum te poți confrunta cu unele iritații, în special în zonele sensibile, cum ar fi axila sau zona inghinală, iar părul crește repede înapoi. Atenție și la modul în care manevrezi aparatul, pentru că te poți tăia, și de aici alte neplăceri. De regulă, folosirea lamei de ras pentru a scăpa de părul în exces este preferată în ultimele luni de sarcină, iar partenerii sunt cei responsabili cu această delicată operațiune.
Epilatorul. Da sau nu?

Există opinia cum să durerea provocată de un epilator poate provoca unele contracții, mai ales atunci când este folosit în ultimele luni de sarcină. Nu au fost aduse dovezi științifice în sprijinul sau, din contră, infirmarea acestei afirmații, așa că noi îți spunem doar că este destul de dureroasă, iar acum ai putea fi ceva mai sensibilă.

Epilarea cu ceară

Cu siguranță această metodă, prin care se folosește ceara epilat, rece sau caldă, este una foarte eficientă, deoarece firul de păr crește mult mai greu, așa că avem de face cu un efect de durată. Cu toate acestea, mulți specialiști sunt de părere că nu ar fi tocmai indicată pe perioada sarcinii, deoarece avem de a face cu o sensibilitate mai ridicată a pielii, dar și de probleme de circulație. În ultimele luni de sarcină durerea resimțită este mult mai mare, și chiar poate duce la apariția contracțiilor, ceea ce nu îți dorești, mai ales dacă ai o sarcină cu risc. Dacă se folosește metoda tradițională, cu ceară caldă, este nevoie de un incalzitor ceara, dar și de alte consumabile, ceea ce presupune apelarea la personalul specializat. Totuși, medicii susțin că această metodă duce la dilatarea vaselor de sânge, așa că ai putea să te confrunți cu varice.
În schimb, o variantă foarte eficientă, și mult mai practică, este apelarea la benzile de ceară rece.

Epilarea cu laser nu este recomandată

Epilarea cu laser pe perioada sarcinii nu este recomandată de către medici, deoarece în prezent nu există studii suficiente care să ne dea informații despre faptul dacă este sau nu afectat fătul de această metodă. De altfel, nici specialiștii în cosmetică nu recomandă metoda femeilor însărcinate. Prin urmare, mai bine așteaptă să naști și apoi poți să scapi de părul nedorit de pe corp prin această procedură.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu