Dacă utilizați Chromecast, nu actualizați la Android 12

joi, noiembrie 4, 2021 15:53
Posted in category IT

Chromecast
Tone de stick-uri de streaming și televizoare inteligente acceptă protocolul Google Chromecast. Opţiune care vă permite să transmiteți un film de pe telefon pe ecranul mare. Dar, din cauza unei „dispute legale”, Google a dezactivat una dintre caracteristicile cheie ale Chromecastului în Android 12 – capacitatea de a ajusta volumul televizorului inteligent sau al stick-ului de streaming de pe telefon.

Unul dintre caracteristicile protocolului Chromecast este că reduce necesitatea unei telecomenzi pentru televizor. Dacă vizionați un videoclip YouTube pe telefonul dvs., de exemplu, îl puteți trece rapid pe televizor și puteți controla volumul sau redarea folosind balansoarele de volum și ecranul tactil al telefonului. (Google a dus această idee la extrem cu Chromecastul său original, care nu vine cu telecomandă.)

Dar, așa cum au observat testerii Android 12 beta în august, noul sistem de operare dezactivează controlul volumului Chromecast de pe smartphone-uri. Am crezut inițial că această problemă a fost o eroare, dar acum, când utilizatorii Pixel pot instala Android 12, este clar că Google a făcut această schimbare în mod intenționat.

Deci, ce se întâmplă aici? Potrivit unei informaţii descoperite de Mishaal Rahman, senior editor al Esper, o „problema legală” a împiedicat Google să implementeze controlul volumului Chromecast pe Android 12. Caracteristica ar trebui să revină în viitoarea lansare Android 12L.

Deși nu suntem siguri ce „problema legală” se află în spatele acestei dezactivări, ar putea fi recenta hotărâre preliminară în procesul Sonos versus Google. Sonos susține că Google a încălcat mai multe dintre brevetele sale în domeniul difuzoarelor inteligente și chiar a cerut interzicerea vânzărilor anumitor componente hardware Google, inclusiv Chromecast-uri.

Dacă sunteți utilizator Chromecast pe Android 12, nu aveți de ales decât să controlați volumul streamingului de la telecomanda televizorului sau de la aplicația Google Home. De asemenea, puteți utiliza noua opţiune „Device Controls” din Android 12 pentru a regla volumul televizorului de pe telefon.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu