Dan Voiculescu: creşterea şi răscreşterea imperiului Securităţii comuniste

duminică, mai 1, 2022 8:09
Posted in category Mass-media

Dan VoiculescuUn material apărut în 2004 despre puşcăriaşul, banditul, turnătorul la Securitate, tâlharul care a furat miliarde de euro din banii Securităţii comuniste, adică din banii făcuţi cu trudă de români, înainte de decembrie 1989. Din aceşti bani, printre altele, Dan Voiculescu şi-a construit un adevărat imperiu media: Antena 3, Antena 1, Antena Star, Antena Internaţional, Euforia TV, GSP TV, Radio ZU, Romantic FM, Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară etc.

Am în faţă (în 2004 – n.m.) un pacheţel cu contracte. Metrorex-ul are nevoie de curent. Deci cumpără. Există în România mai mulţi producători de curent. Deci nu-i vând. Nu-i vinde nici Termoelectrica, nici Hidroelectrica. De fapt, trebuie să rectific: n-au curent suficient de scump.

Hidrolectrica vinde (vindea în 2004 – n.m.) cu 22-25 de dolari megawatu’, iar Termoelectrica nu poate forţa un preţ de mare de 35-38 de USD. Adică mult sub pretenţiile Metrorex (de stat, adică finanţat din taxe şi impozite; aşa încât, „mujicii” de români pot fi jefuiţi fără probleme de Dan Voiculescu, prin intermediul Metrorex, aşa cum vom vedea mai la vale – n.m.).

Drept care s-a căutat în disperare un furnizor intermediar de energie electrică pe care să-l convingă cineva să vândă mai scump. S-a găsit cu chiu cu vai o firmă numită GRIVCO. Este, probabil că deja ştiţi, firma prinsă în salba care atârnă pe grumazul lui Dan Voiculescu.

GRIVCO s-a decis să facă pe dracu-n patru şi să scuipe un preţ adevărat în mecla Metrorex. Drept care s-a pus pe căutat de curent. A găsit la bulgari. La cumpărat la preţul pieţei, probabil maxim 30 de dolari pe megawat. După care a semnat frumos cu Metrorex-ul, un contract în care preţul sare la 55,239 dolari/MWh.

Ca să aveţi imaginea de ansamblu, contracul este de 12 luni, este (era în 2004 – n.m.) în plină desfăşurare şi înseamnă consumarea a 160.000 de MWh. 8,836 milioane de dolari plăteşte Metrorex, respectiv noi, contribuabilii la bugetul de stat.

Adevărul e că Hidroelectrica exportă curent, în timp ce Voiculescu importă pentru Metrorex. Unii analişti vorbesc despre un aranjament prin care GRIVCO importă pentru Metrorex chiar curentul pe care îl exportă Hidroelectrica.

Statul român a reuşit în acest fel să cheltuiască nişte milioane de dolari în plus, pentru a-i umfla conturile lui Dan Voiculescu. („Academia Caţavencu”, nr. 667/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu