De ce este bine să ai un gard din beton în faţa casei

luni, octombrie 25, 2021 6:22
Posted in category Diverse

Gard betonSe spune uneori că realitatea bate filmul. Şi aşa este. Iată, mai jos, o întâmplare reală din urmă cu nişte ani, din care se poate înţelege clar un mare adevăr: e bine să ai garduri din beton împrejurul curţii, pentru a evita surprizele neplăcute.

Aşadar, iată povestea realităţii din acea toamnă a anului 2011, dacă nu greşesc. Era luna octombrie şi era o zi frumoasă de sâmbătă, o zi frumoasă de toamnă, cald şi fără ploaie. Toate obiectele din jur păreau la locul lor, iar acea zi se termina cu bine, chiar dacă a fost obositoare, orele ce o compuneau fiind folosite pentru activităţi specifice anotimpului şi specifice mediului rural.

În plină “dictatură” Traian Băsescu, cum se exprimau lacheii infractorilor de la Mafia TV (Antena 3 şi RTV), pâinea era 0,80 lei (franzela), iar combustibilul era foarte ieftin (vreo 4 lei litrul de benzină, sau mai puţin, dacă-mi amintesc bine). Tocmai de aceea, băieţii “culţi” (cu maxim 10 clase, unii numai cu 4, c-aşa-i la ţară, unde rămân toţi “educaţii” să-şi întemeieze familii), în lipsa unor alte preocupări (doar nu erau să citească sau să studieze pentru a învăţa o meserie), făceau curse de maşini, mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, deşi drumul era doar pietruit (astăzi este asfaltat, cu bani de la “răii” din UE), iar praful era atât de dens, de-ţi tăia respiraţia.

Cum băieţii buni, adică poliţiştii cinstiţi şi puşi pe treabă, erau doar în filmele poliţiste produse în SUA, miliţienii de pe aici lăsând realitatea în voia soartei, chiar dacă soarta era potrivnică unora şi putea fi convinsă de poliţişti adevăraţi să fie mai domoală, băieţii veseli fără liceu la bază găseau în cursele de maşini împlinirea perfectă a nudului din creierele lor, în care nu a încolţit nimic în anii de şcoală şi nici după ce s-a terminat coşmarul şcolii pentru ei.

Facem o pauză de publicitate, pentru o precizare: povestea are două planuri, care se intersectează, aşa după cum vom vedea, într-un gard din lemn. Iar dacă acest gard era din beton, binele ar fi învins răul.

Să revenim la povestea noastră. Obosit fiind după o zi de muncă, ziua de sâmbătă, adorm buştean şi mă trezesc duminică dimineaţă, pe la ora şapte jumătate (deh, era totuşi duminică). Cum dormitorul era în alte parte a casei, privirea îmi cade abia peste vreo jumătate de oră pe gardul din faţa casei, acolo unde văd o gaură de toată urâţenia. Prima dată, am crezut că am vedenii. Dau cu apă peste ochi şi mai privesc odată. Realizez rapid că eram treaz, că nu visam şi gaura era chiar acolo, hâdă şi mare. Mă duc să mă îngrozesc mai de aproape şi-mi dau seama că a fost făcută de o maşină. Numai că maşina lipsea din peisaj. Enigmă totală.

Îmi iau ţinuta de duminică şi ajung în faţa postului local de poliţie. Aici pustiu. De parcă era luni sau marţi sau… Îmi iau inima în dinţi şi sun la uşa locuinţei de serviciu a unuia dintre cei doi poliţişti care apărau legea în acel cătun, deşi domnişoara lege era violată regulat din toate poziţiile de unii băieţi veseli şi “culţi”. Apare domnul poliţist, semiadormit într-o dimineaţă de duminică pe ora 9:00 (probabil, a avut o noapte grea) şi mă întreabă ce s-a întâmplat. Îi explic rapid situaţia. Realizează la fel de rapid că duminica lui liniştită s-a dus şi că va trebui să se deplaseze la locul accidentului. Îmi spune să-l aştept câteva minute, pentru a-şi pune la punct ţinuta.

Între timp, apare autorul (un puştan de vreo douăzeci şi ceva de ani), care-mi explică de ce a intrat în gard cu maşina: a evitat un câine. Bun, alţi martori spuneau că puştoiul n-a evitat totuşi alcoolul, cu ocazia preludiului penetrării gardului. Nu face nazuri şi-mi dă nişte bani pentru a repara gardul. Rămâne cu poliţistul, iar eu revin acasă cu un singur gând pe care nu reauşeam să mi-l scot din minte: un gard din beton m-ar fi scutit de a fi pus pe drumuri într-o zi de duminică. Şi tot un gard din beton l-ar fi lecuit pe respectivul de curse de maşini ilegale.

Unde găsim componente pentru construcţia unui gard din beton? La datele de contact de mai jos.

SC PETRIFALEAN SRL

Adresa: Petresti, Str. Industriilor, Nr. 5, Jud Alba

Email: cornel.petrifalean@gmail.com

Telefon mobil: 0745681124

Telefon mobil: 0752107355

Telefon fix: 0258700276

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu