De ce un magazin online are nevoie de optimizare SEO

miercuri, iunie 9, 2021 8:04
Posted in category Diverse

DaseoExişti în mediul online doar dacă eşti vizibil, oamenii te găsesc repede, atunci când introduc anumite cuvinte cheie la o căutare pe Internet. Iar de această vizibilitatea, de acest loc mai bun sub soarele web-ului se ocupă un domeniu numit generic optimizare seo.

Atunci când am creat prima variantă a acestui site, găzduită pe platforma gratuită Blogger, oferită de cei de la Google, nu dădeam prea mare importanţă optimizării SEO. Pe atunci, în naivitatea mea, credeam că totul este să postezi texte interesante, texte ce cuprind informaţii utile, text deştepte, care să atragă un anumit eşantion de cititori. Ei bine, toate acestea nu ajung. Poţi fi Albert Einstein şi, dacă nimeni nu ştie de existenţa ta, vei fi un biet anonim într-o lume virtuală unde competiţia este tot mai acerbă.

Cu atât mai mult, în cazul unui firme care-şi vinde produsele folosind conexiunea globală Internet, dacă nu există optimizare magazin online, respectiva firmă nu va avea clienţi şi de aici până la insolvabilitate nu mai este decât un pas.

Toate aceste precizări sunt pentru cei mai puţin familiarizaţi cu managementul unei companii în mediul virtual, deoarece angajaţii şi managerii unor astfel de companii ştiu foarte bine cât de importantă este o optimizare seo.

S-ar putea întreba unii dacă o asemenea investiţie în optimizare seo merită făcută. Nu numai că merită făcută, dar este şi absolut necesară. Oferta ta nu poate ajunge la clienţi dacă ei nu te găsesc pe Internet. Nu te găsesc repede. Toate studiile arată că 80% dintre cei care caută informaţii pe Internet nu trec de pagina unu a rezultatelor căutării. Cu alte cuvinte, dacă nu eşti pe primele poziţii ale unui motor de căutare, atunci când se caută informaţii după anumite cuvinte cheie, nu exişti.

Ne place sau nu, viitorul aparţine comerţului online. Într-o lume dominată de tehnologie, tot mai mulţi oameni vor cumpăra produse şi servicii folosind Internetul, această reţea globală care ne permite să vedem, să comunicăm, să obţinem informaţii din orice loc de pe această planetă. Între miliardele, zecile de miliarde, sutele de miliarde de pagini web, o anumită pagină web, ce conţine informaţii despre un anumit produs, interfaţa acestei pagini trebuie să ajungă în faţă potenţialului client, al celui dispus să achiziţioneze acel produs sau serviciu. Iar acest lucru se întâmplă numai dacă site-ul magazinului online are optimizare SEO, iar de aici rezultă trafic, iar din trafic rezultă prosperitate financiară.

Dacă vrei clienţi online pentru afacerea ta, optimizarea seo este soluţia.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu