Despre web hosting

luni, iunie 17, 2019 9:18
Posted in category Diverse, IT

InternetÎn urmă cu nişte ani, vreo trei dacă-mi amintesc bine, serverul unde era găzduit site-ul a căzut, din cauza unei probleme de rahat pe care o poţi întâlni doar în România, probabil. Dar, înainte de a povesti cum s-a întâmplat, să reţinem un lucru esenţial dacă vrem web hosting de calitate pentru site-ul nostru (al firmei): studiaţi mai multe oferte, cântăriţi, analizaţi, apoi alegeţi. Altfel, o problemă la server poate cauza mari probleme pentru site-ul dumneavoastră, indiferent de nişa în care-l aveţi.

Povestea mea legată de web hosting începe în 2008, atunci când m-am hotărât să văd cum este să ai un blog. Era mai mult văzut ca un hobby, nu mă gândeam atunci la ceva serios. Evident, am ales o platformă gratuită, anume Blogger, oferită de cei de la Google. Pe atunci nu eram interesat defel de “prostii” precum cuvinte cheie, monetizare, trafic şi altele de acest fel. Pur şi simplu eram încântat de libertatea de a posta ceea ce credeam eu că merită atenţie.

Ei bine, acest blog, oarecum invizibil la acea vreme, a reuşit totuşi să atragă atenţia unui segment de internauţi, aşa încât, în 2011, am fost căutat de cineva care se pricepea, şi se pricepe, foarte, foarte bine la informatică, mai precis la limbaje de programare, iar acel “cineva” mi-a propus să trec pe o platformă “profesionistă”, iar el îmi asigură, gratuit, web hosting-ul. Am acceptat propunerea, noutate absolută pentru mine, aşa încât am mers pe mâna lui. El a ales platforma, WordPress, el a ales şablonul, la care i-a adus nişte modificări, şi a durat nişte zile până când blogul a fost mutat. Eu a trebuit să mă ocup de achiziţionarea numelui domeniului (pe care am dat nişte bani), pe Blogger fiind gratuit.

Toate bune şi frumoase până prin toamna lui 2013, atunci când un articol de pe acest site a avut o audienţă record, fiind pe locul 7 în România, la o anumită secţiune, având mii, poate chiar zeci de mii de distribuiri. Atunci traficul a explodat, era într-o duminică, iar a doua zi, luni, server-ul a căzut. Cum nu era prima dată când se întâmpla aşa ceva (periodic server-ul respectivului avea probleme), m-am hotărât să trec pe un web hosting plătit, mergând pe principiul “Dacă-i gratuit, e de calitate proastă”.

În acea vreme, nu prea aveam habar despre firmele de web hosting din România, aşa încât am ales prima firmă despre care am citit, pe un forum, c-ar merita încredere. Am ales opţiunea cea mai ieftină, gândindu-mă că nu-i nevoie să arunc cu banii, cel puţin la început, până nu văd cum e cu traficul fără întreruperi şi căderi de server.

Şi aici, la început, totul părea în regulă, până când, prin 2016 sau 2017, server-ul cade şi câteva zile toţi cei care aveau găzduite site-urile pe respectivul server au intrat în panică. Din ce am citit în acea perioadă, am înţele că firmei de web hosting i s-a luat sediul, la care nu plătise chiria, sau ceva de genul acesta, iar pentru a fi obligaţi să se mute li s-a tăiat curentul, iar fără curent electric adio găzduire. Dacă îmi amintesc bine, a durat cam o săptămână toată povestea, până când site-urile găzduite pe respectivul server au fost preluate de altă firmă, cu tot cu contractele de web hosting.

Intre timp, probabil, şi în domeniul web hosting-ului lucrurile se îndreaptă spre normalitate, dar este bine să fim atenţi la alegeri. Ştiţi cum se spune: suntem rezultatul propriilor noastre alegeri.

Denumire: Gazduire Web S.R.L.

Adresa: Bd. Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, Etaj 2,
Sector 2, 021901, Bucuresti, Romania

Telefon: 0374.18.78.99 (intre orele 09.00 si 18.00)

Fax: 021.209.53.25

Email: oferte@gazduire.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu