Deviza PSD-iştilor ori de câte ori au fost la guvernare: Să jefuim statul (adică să ucidem România) cât mai putem!

joi, martie 25, 2021 8:34

Iliescu PSDMai jos, un exemplu din 2004, anul jafului total al PSD în România.

Tribunalul din Bacău e împodobit cu o pictură furală

De vreo cinci ani de zile, în Bacău este păstrat la mare secret, mai ceva ca salariul Andreei Esca, modul în care se înalţă sediul noului Tribunal. De fapt, nu clădirea în sine, ci felul în care sunt tocaţi mărunt banii publici, despre care nici cei mai mari din justiţie, nici amărăşteanul de rând care calcă în sediul cel proaspăt nu trebuie să afle pe ce ape s-au dus.

E de ajuns, totuşi, să spunem cine este antreprenorul general al investiţiei şi ne dăm seama cam în ce şampanii se scaldă afacerea: este vorba de Conimpuls, firma fostului secretar de stat (PSD – n.m.) Sergiu Sechelariu, fratele fostului primar (Dumitru Sechelariu – n.m.); cât despre proiectant, el se numeşte Vaneli Exim SRL, firmă care aparţine arhitectului Constantin Amărie, prieten la cataramă cu antreprenorul.

Măgăoaia ar fi trebuit finalizată la un an de la încheierea contractului, adică în 1999, şi ar fi trebuit să-l coste pe contribuabil 13 miliarde de lei (vechi, la valoarea din 1999 – n.m.). Sumă cu ghinion, pare-se, din moment ce suntem în anul 2004, prăvălia nu s-a terminat, iar decontul bate deja spre suta de miliarde (lei vechi – n.m.).

Necăjiţii care vor face ture prin sala paşilor pierduţi vor fi alinaţi, spiritual, încă de la intrare, de o imensă frescă, o adevărată operă de artă pentru care au plătit, fără să ştie, 1,3 miliarde de lei (vechi – n.m.).

Uşile care-i vor ascunde pe deţinuţi au făcut juma’ de miliard (lei vechi – n.m.). Conimpuls a fost iertată de obligaţia de a cumpăra mobilier, adică vreo 13 miliarde, sumă ce a trecut tot în sarcina tribunalului.

Mai sunt pe acolo şi sisteme antiefracţie, antifoc, instalaţii de supraveghere de sute de milioane. Gestionarii afacerii au comandat unei firme din Capitală, Seltea SRL, decorarea unei suprafeţe de 64 de metri pătraţi, prin tehnica picturii murale, în sălile de şedinţă şi prin birouri. Ca să ajungă în Bacău, probabil că materialele s-au plimbat întâi în jurul lumii, pe cheltuiala bugetului, din moment ce constructorii au încasat de la tribunal peste 3 miliarde de lei (vechi – n.m.), plus încă 2 pentru decoraţiuni interioare.

Cei care au văzut “minunea” susţin, ai naibii inculţi, că pictura murală nu-i decât un autocolant pus într-o ramă pretenţioasă. La sumele astea, e clar că cei care s-au îngrijit de lucrări au fost grijulii cu simţul estetic al hoţilor de găini şi al controlorilor prinşi de PNA (Parchetul Naţional Anticorupţie, o faţadă inutilă a mascaradei mafiei PSD –iste care, cică, lupta împotriva corupţiei în România – n.m.), că la alţi inculpaţi oricum nu ne aşteptăm. (“Academia Caţavencu”, nr. 659/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu