Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (CXIII)

duminică, februarie 25, 2024 8:27
Posted in category Mass-media

Soldat american„Nu filosoful ne-a dat libertatea de gândire, ci soldatul.
Nu jurnalistul ne-a dat libertatea presei, ci soldatul.
Nu politicianul ne-a dat drept de vot, ci soldatul.
Nu sindicalistul ne-a dat dreptul la muncă, ci soldatul.
Și acel soldat purta mereu uniformă britanică sau americană.” (Sergio Mazzella)

La Grigore Moisil, profesor la Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, considerat părintele informaticii româneşti, un promotor al matematicii, ştiinţei şi cunoaşterii în general, membru al Academiei Române, veneau studenţii să-şi dea examenul la materia predată de acest profesor universitar unic al României.

La un moment dat, apare şi studentul nepregătit, care începe să debiteze tot felul de tâmpenii, care nu aveau nicio legătură cu subiectul pe care-l avea de prezentat. Atunci, foarte calm, Moisil îl opreşte, merge la respectivul sudent şi-l sărută pe frunte. Apoi îi spune: „Dragul meu, acum mergi la prietenii tăi şi povesteşte-le cum profesorul Grigore Moisil te-a pupat în fund… că ăsta nu-i cap.”

Oare copiii ucişi de dictatura lui Putin în Ucraina au murit în zadar?! Aşa apreciază jigodia de Donald Trump şi republicanii lui de rahat?!

Oare cei 14 milioane de ucrainieni care au abandonat tot, munca lor de-o viaţă, animăluţele dragi, toate amintirile copilăriei, pentru a lua drumul pribegiei, n-au mişcat un milimetru din conştiinţa neb*nului de Trump şi a congresmenilor republicani care se opun ajutorului pentru apărarea Ucrainei, a democraţiei şi libertăţii până la urmă?!

Oare un psihopat criminal ca Putin, aflat în fruntea unei mafii de sorginte KGB, care a ucis oameni nevinovaţi şi a întemniţat mii de ruşi inocenţi, nu trezeşte niciun fior în sufletele moarte ale congresmenilor americani, infectaţi de virusul Trump?!

Ce poate fi mai josnic decât să-i trădezi pe cei care au avut încredere în tine, care te-au apreciat şi, poate cel mai important, ţi-au apreciat valorile şi principiile?!

Cel mai grav pentru Omenire este, se pare, schimbarea generaţiilor din SUA. Au ajuns să decidă în State oameni de nimic, precum acest nenorocit de Trump, oameni certaţi cu legea, morală şi nu numai, oameni dispuşi să-i lase pe alţi oameni pradă dictatorilor sângeroşi.

Trump şi clanul său arată cel mai de jos nivel de decădere morală a SUA, de când a apărut acest bastion al libertăţii şi democraţiei. Trump este o ruşine pentru SUA, o ruşine pentru noţiunea de „libertate”, o ruşine pentru specia umană. Puşcăria ar fi o pedeapsă prea mică pentru răul făcut omenirii de acest nenorocit.

„Un bărbat deştept nu face el singur toate greşelile; le mai dă şi altora această şansă.” (Winston Churchill)

Demenţa criminalului Putin: arma nucleară spaţială a Rusiei ar putea distruge toţi sateliţii care orbitează în jurul Terrei.

Răul făcut României de Biserica Ortodoxă Română (BOR) nu are egal în istorie.

Mentalitatea geto-dacilor. „De ce să muncesc eu să creez ceva util pentru oameni, mai bine înjur capitaliştii care o fac.”

Singura realizare a rusofilului George Simion este că şi-a lăsat însărcinată soţia. Dar şi aici sunt câteva semne de întrebare.

Când singura ta laudă istorică e aceea că n-ai ieşit din bordeie şi ţi-ai apărat nevoile şi neamul (5% din timp), e grav.

14 milioane de ucrainieni şi-au părăsit locuinţele (oraşele şi satele), din cauza genocidului dictaturii ortodoxo-comuniste Putin.

În timp ce Iohannis se vrea şef la NATO, România, ţara unde încă este preşedinte, produce muniţie învechită, de tip sovietic.

Ce o fi găsit Ilinca, soţia lui George Simion, la un golănaş incult precum Jorjică, numai Dumnezeul fetelor de 25 de ani ştie.

„Cel care refuză libertatea altora, acela n-o merită nici pentru sine.” (Abraham Lincoln, al XVI-lea preşedinte al SUA, 1861-1865)

Comuniştii criminali i-au exterminat, în primul rând, pe cei din clasa de mijloc, aducând în locul lor ultimii beţivani & AUR-olaci.

Ştiţi de ce Bill Gates nu le-a băgat cipuri şoşocarilor? Pe ăştia, când îi resetezi, îţi apare sistemul de operare Stalin 2.0.

„Cel mai mare duşman al tău e propria ta percepţie, propria ta ignoranţă, propriul tău eu.” (Oliver Stephen Harris)

Pentru prima dată, după 51 de ani, o sondă spaţială americană, „Odysseus”, a unei firme private, ajunge cu succes pe Lună.

Dacă ar fi după talibanii religioşi, şi astăzi am muri de ciumă, tifos, lepră, malarie, tuberculoză, holeră ca-n Evul Mediu.

Cel mai mare duşman al întunericului religios este adevărul crud, rece, vindecător, raţional, aducător de sănătate mintală al Ştiinţei.

La Ambasada Rusiei din Bucureşti, peste 500 de persoane strigă „Rusia, stat terorist”. (Costin Andrieş, pe X, fost Twitter)

„Experienţa mi-a confirmat că persoanele fără vicii au foarte puţine virtuţi.” (Abraham Lincoln, fost preşedinte al SUA)

Dacă în mintea ta pui aberaţiile Şoşoacei şi AUR-olacilor, mintea ta devine un coş de gunoi. Tratamentul: ignorare şi blocare.

Dacă într-o cutie pui gunoi, ea devine coş de gunoi. Dacă pui un diamant, ea devine cutie de valori. Aşa e şi cu mintea noastră.

Generaţia tânără, ne-bărbaţii, „epilaţii”, ne-a salvat în 2004 şi în 2014, de mafioţii Năstase şi Ponta. O va face şi în 2024?!

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu