Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (CX)

joi, februarie 15, 2024 18:50
Posted in category Mass-media

Maratonul civic #REZISTKiwi este o pasăre nezburătoare care trăieşte numai în Noua Zeelandă, unde este considerată un simbol naţional. De aceea, neozeelandezilor li se mai spune şi kiwi.

De mici ce sunt, aripile acestei păsări sunt aproape invizibile sub penele ei aspre, care seamănă mai degrabă cu o blană.

Kiwi este timidă şi este o pasăre predominant nocturnă, motiv pentru care poate vedea la aproape 2 metri în faţa ei noaptea şi numai la 0,6 metri ziua.

Dar ce îi lipseşte în privinţa văzului compensează prin simţul mirosului: este singura pasăre cu nările amplasate în vârful ciocului (lung cât o treime din corpul său), acesta fiind motivul principal pentru care simţul ei olfactiv este atât de dezvoltat.

Dintre toate păsările din lume, femelele kiwi fac ouăle cele mai mari raportate la dimensiunile trupului lor. Un ou de kiwi ocupă 15-20% din trupul unei femele de kiwi şi cântăreşte în jur de 450 de grame. Prin comparaţie, un bebeluş nu ocupă decât 5% din trupul mamei.

Din păcate, această specie este periclitată, fiind ameninţată nu numai de defrişări, ci şi de mamifere de pradă, cum ar fi pisicile, câinii, dihorii şi herminele.

Sursa informaţiilor: doc.govt.nz

Omul pus de PSD = ciuma roşie să conducă ASF are un salariu net de 15.000 de euro şi e prieten cu Tudorache=Diamant PSD.

Justiţia în regimul criminal PNL-PSD: Parchetul închide dosarul privind moartea a 771 de copii din căminele ceauşiste.

România capturată de mafia PSD/PNL: Şoşocarii/AUR-iştii fac liste, ca legionarii, cu oameni ce trebuie „eliminaţi”. Justiţia?!

Ministerul Educaţiei oare n-a aflat că, mai important decât „Domnul Goe”, este să ştii să foloseşti e-Factura sau AI-ul?!

Din „gândirea” nebunului Donald Trump: „Voi încuraja Rusia să atace orice ţară NATO care nu plăteşte suficient pentru Apărare.” Adică, minim 2% din PIB. Asta e ca între golani de cartier: ai nevoie de protecţie, plăteşti!

„eMag e cel mai mare retailer online din Europa de Est.” (A. Caramitru) Cu filiale în Bulgaria şi Ungaria, unde eMag este lider.

Ignoranţa poate oferi doar un refugiu temporar, nu o soluţie pe termen lung la problemele sau provocările vieţii.

Înţelegerea şi acceptarea realităţii, chiar şi atunci când doare, îţi căleşte caracterul şi-ţi îmbogăţeşte experienţa.

Ce nu ştiu idioţii utili ai dictaturii criminalului Putin: în faţa genocidului din Ucraina, a injustiţiei, a fi „neutru” este o crimă.

„Alegerea neutralităţii în faţa injustiţiei ţi se pare o alegere nobilă, nu-i aşa? Doar că nu este. Când alegi să stai pe margine privind cum se desfăşoară nedreptatea, să ştii că ai făcut deja o alegere. Şi, surpriză: alegerea ta nu este de partea dreptăţii. Este ca şi cum ai apăsa butonul de like la o nedreptate, fără să-ţi murdăreşti mâinile.Te-ai înşelat crezând că stând neutru te păstrezi pur. De fapt, îi dai opresorului exact ceea ce vrea: complicitatea ta prin tăcere.” (Claudiu Neamţu)

„Bitdefender, lider mondial pe cyber.” (Andrei Caramitru) Da, geto-dacii, Bitdefender e o multinaţională creată de români.

În viaţă, nu devine, în timp, totul mai uşor sau mai greu, ci fiecare dintre noi devine mai puternic, mental , sau mai slab.

„Atitudinea e un mic detaliu care face o mare diferenţă.” (Winston Churchill, fost prim-ministru britanic)

„UiPath e no1 pe software bots global.” (Andrei Caramitru) UiPath a fost fondată în 2005 de către doi antreprenori români.

Justiţia post-Dragnea pregăteşte albirea lui Dan Voiculescu. O să muncim să-i plătim despăgubiri acestui securist.

N-a fost, nu este şi nu va fi niciodată, pentru suflet, un remediu mai bun decât Iubirea. Fără ea, suntem suflete pustii.

Numai pentru ce a făcut cocina infectă Antena 3, din 2005 până astăzi, securistul Dan Voiculescu ar merita puşcarie pe viaţă.

Singurul preşedinte care nu a făcut pact cu mafia securisto-comunistă (cu partea cea mai infectă a ei) a fost Traian Băsescu.

Geto-dacii „liberi” nu suflă o vorbă despre faptul că mafioţii de după 1989 provin din ceauşismul multilateral înapoiat.

Elon Musk, un gunoi nereciclabil, cu toate miliardele sale: „SUA trebuie să înceteze să mai ajute Ucraina.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu