Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LXXVII)

sâmbătă, septembrie 23, 2023 16:31

România clanului CeauşescuOctavian Bocicariu (cu mici adaptări ale subsemnatului): „Despre miturile „Iepocii de Aur”

Maşinile Dacia

În 1989, aveau acelaşi preţ de vânzare, în străinătate, ca în 1972. Pe piaţa occidentală n-au putut fi exportate niciodată, pentru că le cădeau piesele, iar dictatorul criminal Ceauşescu interzisese folosirea unora de calitate, de la furnizori străini. Aşa am ajuns să le dăm pe credit prin Africa, America de Sud si Asia Centrală, de unde n-am mai vazut niciodată banii înapoi.

Oltcit

Au reprezentat o gaură de 1 miliard de dolari. România comunistă s-a angajat să fabrice 150.000 de maşini pe an, dar a reuşit să vândă, în total, doar 64.000. Am încercat să-i păcălim pe francezii de la Citroen şi să producem singuri cutiile de viteze, dar sarcina i-a revenit unei fabrici care făcea tractoare. În final, s-a ales praful de acest proiect.

Camioanele Roman

O treime din producţie erau rebuturi. Un director a încercat să fie cinstit şi să monteze doar cu piesele care funcţionau. Ceauşescu l-a dat afara. Urmatorul director a montat tot, iar 10.000 din cele 30.000 de camioane n-au funcţionat.

Tractoarele româneşti

Nu se vindeau. La fel ca Daciile, dupa 20 de ani de fabricaţie, preţul ajunsese la fel ca la început.

Să vorbim însă şi despre jaful neruşinat pe care „statul socialist şi multilateral dezvoltat” al lui Ceauşescu îl făcea cu proprii cetăţeni.

În 1972, Dacia 1300 se vindea la export cu 1.850 de dolari, iar pe piaţa internă cu echivalentul a 11.600 de dolari! Dacia 1100 se vindea la export cu 1.600 de dolari, iar în ţară cu aproape 9.200! Aceste situaţii aberante erau posibile doar în comunism, din cauza lipsei pieţei libere. Nu exista concurenţă, oamenii puteau să-şi ia doar ce le dădea guvernul. Iar guvernul profita, vânzandu-le marfă proastă şi foarte, foarte scumpă.

Stiaţi că 80 de tone de aur au fost vândute în 1986-1987 şi s-au obţinut 1.040.000.000 dolari? Bani cu care s-au plătit o parte din datoriile externe. Afacerea aceasta demonstreaza incapacitatea României comuniste de a oferi produse competitive pe piaţa mondială (adică produse făcute de români în comunism), fără a fi nevoită să vândă materii prime şi aur. Iar unii nostalgici acum sunt mândri de faptul că se fabricau rebuturi, iar România comunistă îşi vindea aurul, energia electrică şi cerealele pentru a plăti datoria externă.

Să le spunem celor care susţin că pe vreamea Împuşcatului preţurile erau mici şi stabile, că aceste preţuri mici le stabilea statul comunist, pentru că statul comunist cumpăra marfa de la ţărani, obligându-i pe aceştia să vândă la preţuri derizorii, stabilite de stat. Iar ţăranii erau, în acest fel, categoria socială cea mai asuprită şi cea mai săracă din dictatura comunistă.”

Ce nu ştiu asistaţii, pensionarii speciali şi alţii ca ei: statul nu poate da cuiva, fără să fi luat mai înainte de la altcineva.

Ceauşismul criminal: în zootehnia comunistă, anual, zeci de mii de animale mureau din cauza frigului şi îngrijirii precare.

Ignoranţa/analfabetismul votanţilor PSD/AUR aşterne peste România primitivismul şi întunericul Evului Mediu barbar.

N-am să înţeleg niciodată de ce o fată inteligentă acceptă compania unui tip bogat, dar incult, grobian, cu apucături golăneşti.

Ceauşismul criminal este succesorul legionarismului de inspiraţie nazistă şi predecesorul AUR-ismului de inspiraţie putinistă.

Primul pas spre a jefui România este să te înscrii în PSD. Primul pas în a comite crime ortodoxe este să te înscrii în AUR.

Eminescu avea, în perioada vieţii, tot atât de multă influenţă în România cât are astăzi USR-ul printre şpăgari, hoţi şi analfabeţi.

Mai bine „neomarxist” decât USL-amist, mai bine USR-ist decât PSD-ist, mai bine mort decât AUR-ist rusofil.

Vineri, 16.09.2023, la „Vocea României”, am aflat că muzica ţiganilor (lăutărească = manea pe stil vechi) este muzica românilor.

Alex Sasha: „Dacă ai peste 30 de ani şi nu te-ai căsătorit, practic ai sărit peste primul divorţ.”

Nostalgicii ceauşismului criminal nu merită nimic din ceea ce au: smartphone-uri, internet, maşini, magazine pline etc.

Iuliu Maniu, bătrân şi bolnav, unul dintre făuritorii României Mari, este aruncat în puşcărie (unde a şi murit) de tovarăşii dictatorului criminal Ceauşescu, torţionarii comunişti trădători de neam şi ţară, veniţi pe tancurile lui Stalin să extermine elitele României, pentru a transforma această ţară în colhoz rusesc, aşa cum a fost România comunistă vreme de 45 de ani.

Doar puşcăriaşul Becali putea să aibă inscripţionat pe autocarul echipei de fotbal crucea ortodoxă şi reclame la jocurile de noroc.

Criminalul psihopat Putin nu are nicio jenă în a-şi face cruce în paralel cu iubirea faţă de comunismul ateu sovietic.

Copiilor de AUR-olaci n-ar trebui să li se predea la şcoală nimic din domeniul ştiinţelor, ci doar religie şi sărutat cadavre.

După limbricii nostalgici ai ceauşismului criminal, spălarea creierelor din ceauşism însemna „şcoală”, pe când astăzi toţi elevii sunt nişte drogaţi şi nişte alcoolici.

Toţi cei care apără ceauşismul criminal pe Facebook sunt foste lipitori comuniste sau foste lipitori ale Securităţii.

Din nostalgici ceauşişti,
Hoţi, analfabeţi, dezaxaţi,
Nu poţi face democraţi,
Nici atât, capitalişti.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu