In anii 1990, SRI-ul lui Magureanu se ocupa de contrabanda cu petrol din fosta Iugoslavie

luni, martie 19, 2018 21:13

De la stanga la dreapta: Petre Roman, Virgil Magureanu, Ion IliescuDoar că pe atunci nimeni nu acuza SRI-ul de activităţi infracţionale. Desigur, să nu uităm că Măgureanu provenea din fosta Securitate comunistă, iar la Cotroceni era KGB-istul criminal Ion Iliescu. Şi uite-aşa securiştii dinainte de 1989, deveniţi oameni de afaceri după 1989, şi-au tras nişte vile şi cabane de mai mare dragul cu banii obţinuţi din contrabanda cu petrol din fosta Iugoslavie.

Iar schimbarea din 1996 (chipurile a fost alternanţa la putere) n-a însemnat mai nimic, securiştii penetrând toate partidele aşa-zis anti-PDSR-iste. O dovadă în acest sens este şi realitatea de astăzi, în care oamenii Ţapului, inclusiv Emil Constantinescu, laudă ciuma roşie, pentru nişte arginţi. De la Mugur Ciuvică, consilier al Ţapului şi până la Costin Georgescu, un agramat ajuns şef al SRI pe vremea “învinsului de Securitate”, Emilică fără ouă, agramat care apare de multe ori la TV cu texte penibile, ei bine, toţi ăştia au limbile în fundul lui Dragnea, după ce le-au scos din curul lui Ponta, de-ţi vine să te întrebi ce mama mă-sii a însemnat schimbarea din 1996, din moment ce în acea perioadă ciumaţii roşii au furat chiar mai mult decât atunci când erau la guvernare.

Haideţi să citim şi o scurtă însemnare pe tema contrabandei cu petrol de care se ocupa SRI-ul lui Măgureanu în anii 1990, însemnare apărută în “Academia Caţavencu”, nr. 423/2000.

Refrenul contrabandei cu petrol: Vine trenul, saltă banu’, unul este Măgureanu

Caiumi Serafimo, cancelarul pentru Europa de Est al unui fals Ordin de Malta, ţipă din toţi rărunchii (era ianuarie 2000 – n.m.) că, în timpul embargoului impus Iugoslaviei, SRI-ul condus de Măgureanu a dirijat contrabanda cu combustibil. Caseta cu mărturisirile mafiotului zace în bibliotecile a trei ziarişti, plus fişetul lui Costin Georgescu (directorul SRI din acea vreme – n.m.). Mergând pe firul declaraţiilor italianului, operaţiunea “Petrol pentru Iugoslavia” s-a desfăşurat după următoarea schemă: SRI-ul lui Măgureanu ajuta la procurarea petrolului, la transportarea lui până la graniţa româno-iugoslavă, iar contrabandiştii se ocupau de recepţionarea garniturilor, de plata expediţiilor şi încaserea beneficiului. Munca în echipă a dat roade, Caiumi Serafimo vărsând la puşculiţa SRI-ului vreo 20 de milioane de mărci (germane, pe atunci, în anii 1990, euro nu exista decât în faza de proiect – n.m.). Deşi raportul privind contrabanda a ajuns pe masa lui Costin Georgescu, acesta s-a făcut că plouă, iar între timp banii au ajuns în conacele şefilor de la SRI, pe care petrolul de contrabandă i-a făcut oameni. Ce mai contează legea pe care ar fi trebuit s-o respecte, doar SRI-ul lui Măgureanu respecta altă lege: legea junglei.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu