Evolutie constanta prin cursuri

miercuri, octombrie 31, 2018 19:27
Posted in category Diverse

Stema a saptea dimensiuneSe spune ca omul cat traieste, invata. Si chiar asa si este. Din ziua in care ne nastem, invatam tot felul de lucruri, unele utile, altele mai putin utile traiului cotidian. In scoala invatam sa scriem, sa socotim, ne formam o cultura generala, apoi incepem sa ne indreptam spre lucrurile care ni se potrivesc pentru a ne alege meseria pe care o vom avea ca adulti. Desi este ideal sa profesezi in domeniul pe care ti l-ai ales, nu intotdeauna se va intampla acest lucru, in special daca faci parte din generatia care a terminat o facultate in anii 2000, cand au avut loc schimbari majore.

Multi oameni s-au trezit ca nu exista posturi pentru domeniile pe care si le-au ales sau, daca au apucat sa lucreze o perioada, postul respectiv a fost desfiintat. Pentru unii oameni, acest lucru a reprezentat o adevarata tragedie, deoarece nu stiau sa faca altceva decat meseria aleasa. Insa altii decid sa mearga mai departe si sa nu se lase ingenuncheati de greutatile vietii. Intotdeauna oamenii optimisti vor alege sa incerce. Vor alege sa faca altceva.

Pentru acesti oameni s-au “inventat” cursurile de recalificare. Exista meserii vechi, dar si meserii noi, care au trebuit introduse in nomenclatorul de meserii. Una din aceste meserii noi este aceea de responsabil protectia datelor. Aceasta s-a introdus in momentul in care Regulamentul cu privire la Protectia Datelor cu Caracter Personal sau GDPR a fost aprobat si a devenit obligatoriu in toate companiile, firmele si institutiile ce prelucreaza datele cu caracter personal ale angajatilor sau ale altor persoane. Este o responsabilitate foarte mare, deoarece cu aceste date, daca ajung pe mana cuiva rau intentionat, se pot comite fapte foarte grave. Astfel, persoana responsabila va trebui sa cunoasca foarte bine legislatia, sa recunoasca atunci cand a avut loc o incalcare a legii, dar sa stie si cum sa foloseasca programe speciale pentru pastrarea acestor date.

Persoana care va ocupa acest post, va fi in permanenta legatura cu Autoritatea de Supraveghere. Acest nou tip de angajat, desi va face parte din compania sau institutia respectiva, va avea rolul de a consilia managementul si de a-l “trage la raspundere” daca este cazul. Si, desigur, trebuie sa informeze Autoritatea de Supraveghere imediat ce apare vreo neregula. Un alt rol al DPO-ului, deoarece asa se mai numeste acest tip de angajat, este acela de a informa angajatii cu privire la regulament, de a se asigura ca acesta se aplica si asa mai departe. O astfel de meserie se invata si unul din locurile unde se pot gasi cursuri pentru un responsabil cu protectia datelor este site-ul cursuriautorizate.eu.

Acest curs va fi tinut de traineri specializati si cu foarte multa experienta in instruirea adultilor din companii. Training-ul se va tine la sediul din Bucuresti, in alte orase partenere sau in cadrul companiei care are nevoie de instructaj. In timpul cursurilor vor fi pauze de cafea, se vor pune la dispozitia cursantilor materiale didactice de calitate si se va oferi consiliere constanta. La sfarsit, participantii vor primi o diploma de absolvire autorizata, cu ajutorul careia vor putea profesa.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu