Fiind un stat ratat, în România poliţiştii sunt buni doar la chefuri, eventual la aceeaşi masă cu interlopii

joi, iulie 30, 2020 13:25
Posted in category Mass-media

PolitistiAi sunat la 112 şi ai cerut Poliţia? Ţeapă, fraiere. Aici e România, locul unde, după ce ai sunat la 112, în Caracalul lui Ciordache, măcelarul legilor justiţiei şi criminalul indirect al românilor ucişi de infractorii eliberaţi de PSD = Ciuma roşie = Mafia, ai şanse minime ca vreun poliţist să-şi mişte fundul şi să te apere pe tine, fraier contribuabil ce eşti.

Pentru poliţistul român, mare amator de chefuri, după cum vom vedea în materialul de mai jos, nu există noţiunea sfântă de prevenţie. Miliţienii apar numai DUPĂ producerea crimei, tâlhăriei, accidentului etc., adică atunci când nu se mai poate face nimic. Până atunci, gunoaiele infracţionale îşi văd liniştite de crimele lor.

De exemplu, în statul eşuat România, o ţară care există doar spre amuzamentul interlopilor, fraţii poliţiştilor corupţi, cea mai bună glumă legată de circulaţia pe drumurile publice este aia cu accesul minorilor pe bicicletă, interzis sub vârsta de 14 ani. Oriunde te duci în Românica, vezi minori de pe la 5 ani cu bicicleta pe drumuri intens circulate, iar acest fapt ilegal nu pare să-i deranjeze pe domnii poliţişti, care sunt plătiţi să asigure respectarea legilor ţării de către toată lumea, de la vlădică la opincă. Evident, maşina Miliţiei va apărea numai după ce vreun minor sub 14 ani este lovit de vreo maşină, iar miliţianul purtător de cuvânt va constata sec, în celebrul limbaj de lemn miliţienesc, “incidentul” produs, nu-i aşa, deoarece miliţienii nu-şi mişcă fundurile să prevină “incidentele”.

Dar să revenim la chefurile poliţiştilor români. Iată, mai jos, un material edificator pe această temă (din 2004, cu PSD = Ciuma roşie = Mafia la guvernare).

La Neamţ, poliţia arestează multe fripturi

Hi-hi-hi! Ha-ha-ha! Hai, că am auzit una bună cu poliţişti şi vrem să v-o spunem şi vouă! Ideea e că atunci când Ministerul de Interne vrea să organizeze un stagiu de pregătire pentru ofiţeri, sunt alese, de obicei, două judeţe: Braşov şi Neamţ. Deh, aer curat, păduri de conifere, poliţişti care te primesc cu pâine şi cu sare, ţuică, slană, fripturică şi alte alea.

În ultima lună (luna mai 2004 – n.m.), IJP Neamţ a organizat 3 chestii: 1) la Durău cu şefii serviciilor de ordine publică din toată ţara; 2) la Piatra Neamţ cu purtătorii de cuvânt din toată ţara; şi tot aici 3) un schimb de experienţă cu Compania Republicană de Poliţie din Franţa.

Ce te faci tu, atunci, ca IJP Neamţ, când te pomeneşti cu zeci, dacă nu sute de ofiţeri din toată ţara, care vin să se simtă şi ei bine, iar tu, IJP, trebuie să le asiguri binele? Iar tu eşti plin de datorii la Romtelecom şi Electrica, poliţiştii tăi nu au haine, nu au bani de benzină, iar pe deasupra ministerul nu asigură nimic? Ce faci? Te faci!

Comisarul-şef Aurel Munteanu îl cheamă atunci pe comisarul Ioan Pânzariu, şeful poliţiei economice, căruia îi spune să se facă luntre şi punte şi să aducă de-ale gurii. Apoi urmează şi alte şedinţe şi întâlniri prieteneşti în care şi alţi şefi de servicii din cadrul IJP sunt lămuriţi că trebuie să iasă bine şi că ministerul nu trebuie dezamăgit.

Şi, în acest spirit tovărăşesc, toată liota de cadre începe să facă vizite la agenţii economici din judeţ, “să dea şi ei”. Şi afaceriştii dau, şi înjură, dar se şi bucură după aia că nu le mai vine niciun control pe cap, că s-ar strica echilibrul.

Şi apoi vin şi ofiţerii din toată ţara, care mănâncă şi zic: “Ia uite-i, dom’le, pe ăştia din Piatra Neamţ, ce bine o duc şi ce de mâncare au”. Iar ofiţerii din IJP, care s-au cam săturat să alerge după merinde din tată în fiu, râd strâmb şi zic în gând: “Fir-aţi voi ai dracului, dacă s-ar organiza stagiile astea la voi în judeţe, să vedeţi ce bine aţi duce-o şi voi!”. (“Academia Caţavencu”, nr. 651/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu