File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 11)

marți, august 9, 2022 14:56

Tinere inocente din PSDDeşi nu ne place anul 2004, unul dintre anii în care (semi)dictatura banditului Adrian Năstase făcea din România un (semi)gulag în care salariul mediu era 200 de dolari, iar ţara, avuţia ei naţională, era împărţită între baronii PSD-işti, adevăraţi stăpâni de sclavi în judeţele României, rămânem în acel an fatidic pentru ţara noastră, pentru a (re)vedea încă un moment horror din realitatea acelor vremuri triste.

Se trage cortina de fier peste combinaţiile de la Combinatul Siderurgic Reşiţa

În această săptămână (început de octombrie 2004), în procesul intentat statului român de fostul proprietar dezproprietărit al UCM Reşiţa, încep audierile martorilor. Chestia nasoală este că nu încep în România, ci la Washington. Unde se deplasează Ovidiu Muşetescu, vârful de lance în atacul împotriva Noble Ventures. Acesta este însoţit de 5 martori citaţi de americani.

Băieţi, nu e de joacă, sunt milioane de dolari în joc, ca să nu mai vorbim de imaginea guvernului Adrian Năstase, care a compromis o privatizare semnată de guvernul cederist.

Se impune o bună prelucrare a cetăţenilor martori. Poate doar fosta colegă a lui Muşetescu de pe vremea FPS-ului, Roxana Bichel, să nu aibă nevoie de mare pregătire pentru că a rugat-o o prietenă foarte bună să aibă grijă ce spune. (Dacă voi credeţi că are vreo relevanţă, precizăm numele prietenei: Dana Năstase).

Altul este Victor Manolescu, fostul director al CSR; da, lui se pare că a fost nevoie, pentru încurajare, să i se ridice sechestrul pe avere (în contextul unei cercetări penale); autorităţile competente cu pusu’ şi scosu’ sechestrelor s-au gândit că omul trebuie să-şi depună mărturia fără să fie supus vreunei presiuni. Corect.

Spre deosebire de un fost director încurcat în cine ştie ce şmenuri penale, un martor ca Eugen Dijmărescu are morgă de nene serios. Nu-l poţi prelucra aşa, grosolan. Nu, pe dl Dijmărescu PSD-ul l-a propus – şi a fost ales – vicepreşedinte al BNR taman în preajma procesului.

Bun, ăştia sunt cei câţiva care au fost chemaţi la proces. Există însă şi câţiva care ar vrea să meargă şi nu sunt acceptaţi. Vorbim aici de Naţional TV, care a solicitat curţii americane să permită unui ziarist să asiste la proces. Li s-a răspuns că acest lucru este posibil doar dacă sunt de acord părţile. Şi ce să vezi: partea americană şi-a dat acordul, partea română, mucles. Păi ce, să afle toată pulimea cum se făceau privatizările PSD-ului? („Academia Caţavencu”, nr. 669/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu