Frankfurter Allgemeine Zeitung: Televiziunile de ştiri din România, praștii de rahat

sâmbătă, decembrie 15, 2012 10:28
Posted in category Mass-media

Antena 3Antena 3 şi emisiunea lui Mihai Gâdea au ajuns subiectul unui articol în cel mai influent cotidian german, televiziunile de ştiri din România fiind descrise ca un instrument al puterii pentru a-şi asasina adversarii. Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie în ediţia sa de duminică, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), despre ura, şantajul, calomnia, aluziile sexuale neruşinate şi dezinformarea promovate de televiziunile private de ştiri.

Potrivit autorului articolului, jurnalistul Karl Peter Schwarz, această situaţie este „instrumentalizată masiv” de către actualul regim politic. Articolul este intitulat „Das rumänische Fernsehen ist zu einer Dreckschleuder verkommen” (Televizinea română a devenit o praştie de mizerii) şi poartă supratitlul „Discreditare la comandă”.

ALARMĂ CNA: Consiliul riscă să devină garant al intereselor Antenei 3

Schwarz oferă mai multe exemple de persoane discreditate de către Antena 3, televiziunea fostului informator al Securităţii, Dan Voiculescu, printre acestea fiind jurnalista Narcisa Iorga, membră a CNA, şi judecătorul Cristian Danileţ. Frankfurter Allgemeine explică faptul că CNA, împreună cu Curtea Constituţională, au fost printre puţinele instituţii care s-au opus marşului totalitar al USL şi al „regimului Ponta”. Schwarz descrie modul în care Mihai Gâdea a insultat-o pe Narcisa Iorga, s-a transformat în anchetatorul acesteia şi a întrerupt-o permanent.

DECLARAŢIE DE AVERE. Cristiana Anghel, învățătoarea care a făcut greva foamei, a încasat 3.000 de euro de la trustul lui Dan Voiculescu

FAS apreciază că nu întâmplător Antena 3 „trage” în judecători şi procurori, amintind de procesele pe care le are Dan Voiculescu. „Judecătorul Cristian Dănileţ a fost târât în faţa tribunalului poporului pentru că i-a apărat public pe procurorii care anchetează posibilele fraude electorale de la referendum”, arată cotidianul german.

Roman a aflat unde se vopsește Gâdea și îl privește galeș. Pe cine face Ciutacu „pământ de flori”. Scandal Chireac-Ciuvică

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung îl citează pe regizorul Andrei Ujică, care spune că televiziunile din România au creat, prin combinarea propagandei politice agresive cu presa bulevardieră, un nou subgen al presei, un amestec de calomnie, manipulare şi semi-informare – „Gunoiul politic balcanic în spectacol permanent” („Balkan Polit Trash in permanenter Performance”).

Articolul din FAS se încheie citând-o pe jurnalista Valentina Pop: „În dictaturile africane, oamenii sunt omorâţi cu maceta, la noi se întâmplă asta prin discreditare la televizor”.

PALATUL securistului Dan „Felix” Voiculescu

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Frankfurter Allgemeine Zeitung: Televiziunile de ştiri din România, praștii de rahat”

 1. Cu televizorul, ați tâmpit poporul | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 28th, 2014 at 15:19

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Televiziunile de ştiri din România, praștii de rahat […]

 2. DEUTSCHE WELLE: Antena 3 a atins apogeul manipulării | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 13:23

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Televiziunile de ştiri din România, praștii de rahat […]

 3. Cum ne-o trag ciobanii și țiganii din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 13:29

  […] Frankfurter Allgemeine Zeitung: Televiziunile de ştiri din România, praștii de rahat […]

Adauga un comentariu