Gazduire.ro, daca esti interesat de inregistrare domenii web

duminică, decembrie 3, 2017 12:13
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDacă sunteţi interesaţi să aveţi un blog, un site, ceva acolo pe lângă casa omului, sau sunteţi în căutarea unui al doilea, al treilea etc. site, unul nefiind suficient întotdeauna, este bine să aveţi de ales între mai multe variante. Calculaţi, logaritmaţi, extrageţi rădăcină pătrată, aflaţi derivata şi/sau integrala, ridicaţi la putere, aproximaţi, rotunjiţi, dacă vă dă cu virgulă, şi apoi alegeţi. Ca să scăpaţi de toate aceste calcule, unele dintre ele nu foarte comode, acceptaţi sfatul meu: gazduire.ro si inregistrezi cate domenii vrei, la un preţ accesibil, acceptabil, scăzut, favorabil celui care ştie pontul. Sfatul este gratis aşa încât folosiţi-l cu încredere.

Cum tot păţitu-i priceput, am să vă povestesc câte ceva din propria mea experienţă, legat de alegerea unui domeniu, pentru site-ul asapteadimensiune.ro. În august 2008, am avut ideea de a-mi deschide un blog personal, fiiind mai mult tentant de ceva poze, filmuleţe şi altele asemenea. Nu mi-a trecut niciodată prin cap, în acel an 2008, c-aş putea avea domeniu propriu şi găzduire plătită. Blogul era găzduit pe platforma gratuită a celor de la Blogger, licenţă (proprietate) Google, dacă nu ştiaţi. Evident, la început, atunci când nu ştiam mare lucru despre promovare, cuvinte cheie, optimizare şi altele de acest fel, mi s-a părut suficient să am un loc al mei în imensitatea spaţiului web, în care să pot scrie, pentru mine şi câţiva rătăciţi pe acolo, despre una, despre alta, să pot posta o imagine, un filmuleţ, “jucărele” cum ar veni.

Abia prin 2010, odată ce am aprofundat subiectul, mi-am dat seama de limitările platformei. Chiar dacă cei de la Google îţi permit să modifici structura blogului cum vrei, dacă te pricepi la limbaje de programare, ba chiar îţi permit să-ţi pui propriul domeniu pe platforma Blogger, problemele apar în momentul în care, în foarte multe locuri, nu se acceptă domenii gratuite şi/sau există variante mult mai bune. De exemplu, cele mai multe platforme de advertoriale nu acceptă domenii gratuite, fiind indicat să ai propriul domeniu al site-ului sau blogului. Asta ca să dau doar un exemplu.

În vara lui 2011, mai mult la inviţaţia unui profesionist în domeniul informaticii, cel căruia i-au plăcut câteva dintre articolele mele, am trecut pe domeniu propriu, asapteadimensiune.ro şi pe găzduire (hosting) plătită. Platforma era şi este WordPress, cea mai utilizată colecţie de şabloane pentru site-urile web. Aici este bine de ţinut cont de următorul amănunt: este recomandabil să avem acealşi nume de domeniu cu numele site-ului, altfel putându-se naşte oarece confuzii. La mine este simplu, domeniul este asapteadimensiune.ro, numele site-ului fiind A şaptea dimensiune.

Odată rezolvată problema domeniului şi hosting-ului, au început modificările. La începuturile experienţei mele cu domenii şi site-uri web, aveam tendinţa de a supraaglomera paginile site-ului, în special pagina de pornire, cu cât mai multe poze, bannere, filmuleţe etc. Ei bine, este o idee destul de proastă, deoarece, dacă nu ştiaţi, viteza de încărcare este unul dintre cele mai importante criterii de indexare folosit de Google şi alte motoare de căutare, iar fără indexarea cât mai în faţă nu exişti pentru utilizatorii internetului.

Şi ca să revin la platforma WordPress, aceasta oferă şi suficiente plugin-uri care completează cu alte funcţii ceea ce oferă site-ul. În timp veţi realiza ce plugin-uri vă trebuie. Totuşi, nu trebuie adăugate zeci de plugin-uri la site, deoarece încetinesc încărcarea, plus că multe dintre ele nu sunt actualizate periodic, ceea ce poate aduce necazuri. De exemplu, un plugin neactualizat te poate împiedica să treci la o variantă nouă a platformei WordPress, plugin-ul respectiv nefiind compatibil cu respectiva actualizare WordPress.

Ah, şi eram să uit: intraţi şi pe pagina de Facebook Gazduire.ro, acolo unde veţi găsi alte informaţii interesante şi utile despre înregistrare domenii şi găzduire web.

Domeniu propriu + hosting de calitate = începutul unei posibile poveşti de succes în spaţiul virtual.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu