General Motors intentioneaza sa testeze mii de masini fara sofer in 2018

sâmbătă, aprilie 29, 2017 15:47

Masina fara soferÎn timp ce în Românica, ţara aceea guvernată de penalii şi mafioţii din PSD (Partidul Salvaţi Deţinuţii sau Pauperizare Sărăcie Dezastru), taximetriştii majoritar nesimţiţi, evazionişti etc. încearcă să împiedice progresul tehnologic (din fericire, nimeni nu a reuşit aşa ceva), protestând împotriva Uber, General Motors a hotărât ca în anul 2018 să testeze mii de maşini fără şofer sau, mai exact, cu o autonomie a maşinii de nivel minim 3 (din 4). Pentru aceasta a investit sute de milioane de dolari în programe de cercetare.

Deja în Statele Unite se testează de mai mulţi ani maşinile fără şofer, lider fiind în acest domeniu proiectul Waymo demarat de Google în 2009. Alte companii americane care testează cu succes maşinile fără şofer sunt Tesla şi Uber. Plus Ford. Revenind la General Motors, aceasta are deja o duzină de maşini Chevrolet Bolt pe drumurile din San Francisco ce ating autonomia de nivel 3. Se preconizează ca maşinile fără şofer să fie folosite, initial, în domeniul taximetriei şi al închirierilor auto.

Cu alte cuvinte, taximetrişti ieşiţi din bezna Evului Mediu, ar fi momentul să învăţaţi o meserie, taximetria nefiind o profesie de viitor. Şi nu mai blocaţi Bucureştiul cu proteste inutile, deoarece nu mai suntem în secolul XX, atunci când taxiul era la modă. Această modă a cam trecut.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu