8 dotări care vor dipărea de pe maşinile viitorului

vineri, mai 13, 2016 14:40
Posted in category Puţină fizică

Dotari masinaMașinile de azi sunt diferite de cele de ieri și total diferite față de cele de alaltăieri. Mașinile viitorului vor fi diferite față de cele de azi. Pentru viitorul nu foarte îndepărtat se prevăd oarece schimbări în ce privește dotarea mașinilor. 8 dintre dotarile care vor disparea de pe masinile viitorului sunt enumerate mai jos.

 1. Transmisia manuală
  Transmisiile automate, care nu necesită o a treia pedală, au devenit mult mai eficiente astfel încât cele manuale riscă să dispară în viitorul apropiat.
 2. Cheile
  Mulţi producători auto au renunţat încă de acum câţiva ani la cheile obişnuite, atât cele pentru deschiderea uşilor cât şi cele pentru pornirea motorului. În acest scop existând dispozitive electronice care uşurează treaba şoferului, iar în acelaşi timp sunt şi cât se poate de sigure.
 3. Manivela pentru deschiderea geamului
  Încă se mai găsesc printre dotările standard ale maşinilor noi din categoria low-end, dar încet, încet sigur vor dispărea.
 4. Antenele
  Antenele exterioare pentru recepţia undelor radio tind să devină tot mai retro. În curând semnale GPS şi cele precum ale telefonelor mobile vor înlocui antenele, şi sigur nimeni nu le va duce lipsa.
 5. Frâna de mână
  Frâna de mână electrică lansată în 2001 pe modelul Renault Vel Satis este viitorul. Versiunea electrica a frânei de mână folosieşte un motor electric care trage cablul ce acţionează frâna, eliminand astfel levierul din habitaclu.
 6. Ceasurile de bord mecanice
  Pe măsură ce tehnica evoluează producătorii auto renunţă la folosirea ceasurilor de bord mecanice. Astfel, pe display-urile moderne se pot afişa diverse informaţii, în funcţie de necesităţile şoferului, nu doar cele legate de viteză sau turaţiile motorului.
 7. Jantele de metal
  În condiţiile în care există materiale precum plasticul sau carbonul, care pot să înlocuiască metalele în anumite domenii, şi în industria auto a început să se facă schimbări în acest sens. Weds Sports, un fabricant japonez de jante a creat cea mai uşoară roată, din fibră de carbon.
 8. Ştergătoarele
  O echipă de cercetatori a reuşit să inventeze un mediu care respinge apa în proporţie de 100%. Dacă acesta ar fi implementat pentru construcţia de parbrize, ştergătoarele ar deveni în mod cert inutile.

Sursa: promotor.ro

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “8 dotări care vor dipărea de pe maşinile viitorului”

 1. In SUA, albii au ajuns minoritari | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 19th, 2016 at 18:21

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

 2. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV) | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2018 at 17:10

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

 3. General Motors intentioneaza sa testeze mii de masini fara sofer in 2018 | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 13th, 2019 at 10:45

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

 4. Daca va cade ceva in cap, in urmatoarele luni, sa stiti ca este un cadou de la chinezii comunisti | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 24th, 2019 at 17:16

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

 5. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (III) | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 7:16

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

 6. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (II) | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 14:17

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

 7. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (I) | A șaptea dimensiune says:

  mai 26th, 2019 at 8:35

  […] 8 dotari care vor disparea de pe masinile viitorului […]

Adauga un comentariu