Google are propriul generator de imagini bazat pe inteligenţă artificială, Imagen AI

duminică, ianuarie 7, 2024 8:56
Posted in category IT

Imagen AI, Google

Ce este Imagen 2 de la Google

Imagen 2, versiunea actuală, este chatbot-ul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) creat de Google ce poate genera imagini, folosind inteligenţa artificială, pe baza unei descrieri text.

Lansat pe 13 decembrie 2023, Imagen 2 este, cum spuneam, generatorul AI text-to-image ce completează o listă de astfel de generatoare de imagini precum DALL-E 2, Midjourney sau Stable Diffusion.

Imagen 2 reprezintă un salt uriaș înainte față de predecesorul său (Imagen) și oferă un generator de imagini AI complet funcțional, care poate crea rezultate artistice și fotorealiste ca oricare dintre concurenții săi. Este găzduit în suita de instrumente Google Vertex AI, pe care o puteți accesa cu un cont Google Cloud.

Prin comparație, prima versiune de Imagen, disponibilă din mai 2022, a avut o versiune beta limitată printr-o aplicație numită AI Test Kitchen. Utilizatorii nu puteau genera decât peisaje urbane sau personaje monstru parcă desprinse dintr-un film de animație Pixar.

Imagen 2 este dotat cu funcții precum pictura în interior și pictură în exterior, care vă oferă posibilitatea de a adăuga conținut la o imagine generată sau de a extinde imaginea dincolo de anumite limite. Aceasta este o caracteristică pe care o are și DALL-E 2, dar ceea ce diferențiază Imagen 2 este opțiunea de a utiliza o imagine de referință atunci când creați o imagine.

Cum să încercați Imagen 2

Imagen 2 se adresează în mod direct dezvoltatorilor și companiilor, dar dacă sunteți o persoană fizică, îl puteți încerca înregistrându-vă pentru un cont Google Cloud gratuit. Faceți click pe butonul Start din colțul din dreapta sus al paginii, apoi urmați instrucțiunile pentru a configura un cont.

Va trebui să adăugați un card de credit pentru facturare, dar nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la debitările viitoare. Google afirmă clar că nu veți fi facturat automat după încheierea perioadei de încercare gratuită.

După ce ați creat contul, faceți click pe butonul Console (Consolă) de pe pagina de pornire Google Cloud, apoi faceți click pe meniul hamburger (trei linii orizontale) din colțul din stânga sus. În meniu, faceți click pe Vertex AI Vision. Odată ajuns pe această pagină, faceți click pe Studio din panoul din stânga sau faceți click pe butonul Open Studio (Deschide Studio) din dreapta.

Cum a antrenat Google modelul Imagen AI

Imagen a fost instruit folosind setul de date disponibil public numit LAION-400M, în combinație cu seturi de date interne. Nu toate companiile AI aleg să facă publice aceste informații; un exemplu fiind DALL-E 2.

Utilizarea seturilor de date a devenit, de asemenea, un subiect controversat, în parte datorită practicii sale de a folosi milioane de imagini de pe internet. Artiștii, în special, au criticat companiile AI pentru că nu au obținut consimțământul de la proprietarul unei imagini sau al unei opere de artă înainte de a o folosi pentru a-și antrena modelele AI.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu