12 platforme AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) gratuite, generatoare de imagini (AI image generator) din text (text-to-image)

duminică, septembrie 17, 2023 16:34
Posted in category IT

Generator arta AI

2022 va rămâne în istoria cunoaşterii ca anul în care a explodat practic inteligenţa artificială (AI). Un proces care pare să continue şi în 2023. Aplicaţiile AI cele mai fascinante sunt cele care transformă textul (solicitarea) introdusă de utilizatori în imagini. Cu aceste aplicaţii se pot crea chiar opere de artă, o artă specifică inteligenţei artificiale desigur. Chiar dacă textul (solicitarea) trebuie introdusă în limba engleză (în cazul anumitor platforme, pentru interfeţe în limba română va trebui să mai aşteptăm), aceste instrumente AI sunt un mijloc de a încerca folosirea capacităţii extraordinare a inteligenţei artificiale.

Aşadar, iată 12 platforme AI unde puteţi solicita imagini ce respectă cerinţele voastre.

1. Nightcafe (platformă disponibilă doar pe Web)

Nightcafe oferă gratuit 5 credite (5 imagini din text) pe lună. Dacă doriţi mai multe, trebuie să plătiţi. Mai aveţi nevoie de un cont pe platformă. Solicitarea trebuie formulată în limba engleză (dacă nu vă descurcaţi cu limba engleză, o scrieţi, nu pe Nightcafe, în limba română, apoi o traduceţi în engleză cu Google Translate, de exemplu). Ca opţiuni, puteţi alege între mai multe stiluri şi între câţiva algoritmi de creare a imaginii.

2. Starry AI (platformă disponibilă pe Web, Android, iOS)

Tot 5 credite gratuite aveţi şi pe această platformă, dar aici mai puteţi câştiga nişte credite gratuite dacă urmăriţi reclamele sau partajaţi pe reţelele sociale creaţiile proprii. După ce introduceţi solicitarea, puteţi seta nişte opţiuni, ba chiar puteţi adăuga un model de imagine.

Download Starry AI pentru: Android şi iOS.

3. Craiyon (platformă disponibilă doar pe Web)

OpenAI, compania ce a lansat ChatGPT, deţine şi cel mai popular generator de artă AI, DALL-2. Craiyon este varianta open source a DALL-2, adică varianta complet gratuită. Nu aveţi nevoie de cont şi nu există o limitare a numărului de solicitări (imagini). Imaginile, odată create, se pot salva pe hard disk.

4. Dream by Wombo (platformă disponibilă pe Web, Android, iOS)

Platforma are două categorii de stiluri: gratuite şi contra-cost (ce trebuie plătite). La cele gratuite, puteţi alege o imagine de plecare sau crearea unei imagini de la zero. Aplicaţiile mobile au caracteristici similare aplicaţiei web.

Download Dream by Wombo pentru: Android şi iOS.

5. Pixray (platformă disponibilă doar pe Web)

Pixray este un generator de text-to-art pe care îl puteți rula într-un browser, pe computer sau cu un API. Acesta oferă o multitudine de instrumente, dar folosirea acestora implică ceva lectură înainte. Dacă studiaţi un pic modul de folosire al platformei, aveţi la îndemână un instrument gratuit pentru a obţine imagini fantastice.

6. DeepAI (platformă disponibilă doar pe Web)

DeepAI este un generator de text-to-imagine AI rapid și ușor de folosit. Aproape jumătate dintre stilurile oferite – în crearea imaginilor conform solicitărilor – sunt gratuite. Printre aceste stiluri, se află şi un generator de logo-uri AI, dacă sunteţi interesaţi de aşa ceva.

7. Bing Image Creator (platformă disponibilă doar pe Web)

Bing Image Creator a apărut ca urmare a unui acord între Microsoft şi OpenAI (producătorul ChatGPT și DALL-E), acord prin care AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) a fost inclusă în motorul de căutare Bing. Dezavantajul Bing Image Creator este că necesită utilizarea browser-ului Microsoft Edge pentru a funcționa. Dacă nu doriţi să apelaţi la Edge, puteți adăuga Bing Image Creator la browser-ul Chrome.

8. Picsart (platformă disponibilă pe Web, Android, iOS)

Există şi o aplicaţie Picsart de proiectare şi editare foto pentru smartphone. Folosirea generatorului de imagini AI Picsart necesită un cont gratuit pe platformă şi folosirea unor presetări care vor uşura formularea prompt-ului ce trebuie introdus pentru a obţine imaginea dorită.

Download Picsart pentru: Android şi iOS.

9. Canva (platformă disponibilă pe Web, Android, iOS)

Canva este una dintre cele mai populare aplicații de editare și proiectare foto pentru web și smartphone-uri. La fel ca Picsart, a intrat și în lumea AI cu un generator de artă AI gratuit numit simplu Text to Image.

Text to Image nu are setări predefinite precum Picsart, dar puteţi alege dintr-o mulţime de stiluri şi puteţi combina acest instrument cu celelalte funcţii oferite de Canva.

Download Canva pentru: Android şi iOS.

10. Dezgo (platformă disponibilă doar pe Web)

În versiunea gratuită, Dezgo are unele limitări, cum ar fi numărul de imagini pe care le puteți genera simultan și posibilitatea de a adăuga mai mulți pași (detalii) sau de a mări imaginea. Are capacități similare cu cele ale Nightcafe. Opțiunile sale avansate ar putea părea puțin complicate la început. După ce introduceţi solicitarea, puteţi alege un model AI pentru a genera imaginea.

11. DreamStudio (platformă disponibilă doar pe Web)

DreamStudio este produs de DreamStudio şi foloseşte modele open-source Stable Diffusion pentru a produce niște imagini de artă AI cu aspect grozav. Există însă o limitare: ca utilizator nou, aveţi la început 25 de credite (puteţi genera 25 de imagini). Odată epuizate aceste credite, pentru a genera alte imagini trebuie să plătiţi. Însă, puteţi testa aplicaţia folosind cele 25 de credite gratuite. Procesul de generare a imaginilor este destul de similar cu cel al celorlalte aplicații din această listă: introduceți un prompt, alegeți un stil, introduceți ce nu doriţi, încărcați o imagine, ajustați celelalte opțiuni și, în final, apăsați Dream.

12. getimg.ai (platformă disponibilă doar pe Web)

Getimg.ai este un generator de artă AI versatil cu o mulțime de modele. Are modele și stiluri din care să alegeți, adică este un instrument oarecum avansat. Aveţi în fiecare lună 100 de credite gratuite, fiecare imagine înseamnă un credit. De exemplu, aacă generați patru imagini simultan cu o singură solicitare, aţi consumat patru credite.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu