5 instrumente AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) utile în activitatea de zi cu zi

joi, iunie 1, 2023 13:05
Posted in category IT

Instrumente AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

Este posibil ca boom-ul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) să fi început odată cu lansarea ChatGPT, dar tehnologia este acum integrată în aproape toate tipurile de platforme care au scopul de a vă ușura viața.

Instrumentele AI vă pot ajuta să finalizați sarcini mici de fiecare zi, ceea ce înseamnă mult timp economisit. Rezultatul este că veţ petrece mai puțin timp în activităţi obositoare și mai mult timp făcând lucruri care vă plac.

Aşadar, iată 5 instrumente AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) utile în activitatea de zi cu zi.

Bing Chat

Să începem cu cel mai popular instrument AI – un chatbot. Am testat majoritatea chatbot-urilor AI de pe piață, iar Bing Chat rămâne preferatul meu.

Bing Chat vă permite să accesați multe capacități diferite într-un singur loc, inclusiv generarea de imagini AI și răspunsuri informate pe web.

Canva Pro

Canva are câteva caracteristici AI incredibile pentru design grafic, inclusiv un generator de imagini AI.

În opinia mea, dacă aveți nevoi de creare de conținut vizual, Canva Pro este o opțiune mai bună decât un generator tradițional de imagini AI, cum ar fi DALL-E 2 sau Midjourney.

Dacă aveți nevoie să creați conținut vizual în fiecare zi, nu veți avea neapărat nevoie de tipul de ieșire stilizată care iese dintr-un generator de imagini AI. În schimb, aveți nevoie de instrumente care ușurează crearea de postări, invitații, fluturași sau prezentări pe rețelele sociale – și aici strălucește Canva Pro.

Unele caracteristici cheie ale Canva Pro includ Text to Image, Magic Edit, Magic Design, Magic Eraser și Beat Sync.

Preferatul meu personal este AI Background Remover. Este nevoie doar de atingerea unui buton pentru a izola o imagine – și produce rezultate precise de fiecare dată. Folosesc adesea această funcție pentru a crea imagini deosebite pentru articolele mele.

Otter.ai

Dacă ați transcris vreodată o conversație manual, ştiţi că este o sarcină obositoare și care-ţi ia foarte mult timp.

Vestea grozavă este că AI este aici pentru a vă ajuta. Fie că sunteți un student care își înregistrează prelegerile sau cineva care înregistrează interviuri zilnic, Otter.ai este o economie serioasă de timp.

Cu Otter.ai, puteți importa o înregistrare vocală și o puteți transcrie complet în câteva minute. Asistentul include desemnări ale vorbitorilor, mărci de timp și o transcriere destul de precisă.

Varianta gratuită înseamnă maxim 300 de minute lunare de transcriere şi maxim 30 de minute pentru o convesaţie vocală. Cei care vor mai mult, inclusiv funcţii mai avansate, trebuie să plătească un abonament lunar de 8,33 USD.

ChatPDF

PDF-urile conțin, de obicei, o mulțime de informații care pot fi dificil de digerat. Citirea revistelor științifice sau a lucrărilor de specialitate poate fi dificilă din jargonului folosit.

Acest chatbot AI gratuit scanează PDF-ul în câteva secunde. Apoi este gata să răspundă la orice întrebări pe care le aveți și vă oferă rezumate detaliate.

Mai multe informaţii despre ChatPDF vedeţi aici.

Grammarly

Grammarly este un instrument adesea trecut cu vederea. Platforma este cunoscută pentru capacitatea sa de a verifica ortografia, gramatica, concizia și multe altele în scrisul de zi cu zi. Deși excelează la aceste sarcini, instrumentul poate face mult mai mult.

Grammarly (instrument gratuit) s-a adaptat lumii AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) și a fost completat cu noi funcții, care pot adăuga comenzi rapide la sarcinile tale de zi cu zi.

Cu GrammarlyGO – care este încă în versiune beta, dar disponibilă pentru utilizare – puteți folosi Grammarly pentru a crea text. Puteți selecta o voce, care include opțiuni pentru formalitate și ton, pentru a ajuta la compunerea mesajelor pentru diferite platforme, cum ar fi LinkedIn sau E-mail.

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu