În paralel cu AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), o altă tehnologie este în plină expansiune: Internet of Things (IoT)

joi, iulie 6, 2023 19:03
Posted in category IT

Internet of Things (IoT)Internet of Things (IoT) – tradus „internetul obiectelor/lucrurilor” – este un concept despre folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii şi sisteme automate, formând astfel o reţea de obiecte/device-uri.

Deşi se discută foarte mult în ultima vreme despre AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), valul de tehnologie numit generic Internet of Things (IoT) pare să crească în linişte şi să ne modeleze viaţa radical în următorii (zeci de) ani.

Conform unui sondaj al fundaţiei Eclipse, 23% dintre cei chestionaţi (din SUA) au cheltuit între 100.000 şi 1 milion de dolari pentru IoT, în 2022. Se aşteaptă ca procentul să ajungă la 33% în 2023.

1 din 10 participanţi la sondajul amintit anterior anticipează că va cheltui mai mult de 10 milioane de dolari în 2023. 53% dintre firmele din SUA implementează în prezent soluţii IoT, iar încă 24% intenţionează să le introducă în următoarele 12 până la 24 de luni.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu