Încă un pas în domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială): ChatPDF

sâmbătă, aprilie 29, 2023 14:20
Posted in category IT

ChatPDF

Să zicem că avem un fişier în format (cu extensia) PDF, este foarte lung (are multe pagini) şi avem de căutat o anumită informaţie în acel document. Mai mult, informaţia se obţine corelând alte informaţii din respectivul fişier. Cum procedăm în acest caz?

Nu, nu stăm 3 (trei) ore să citim documentul, să-l recitim, să-l înţelegem şi aşa mai departe, pentru a afla ce ne interesează. Nu, punem AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) la treabă, doar suntem în anul 2023, nu în anul 2003.

Mai exact, intrăm aici, încărcăm fişierul în forma PDF şi întrebăm ChatPDF ce ne doare. Precum am întreba un prieten care deja ştie, a citit documentul şi ne poate spune una, alta.

Şi da, acceptă şi documente în limba română. Am încărcat de probă un fişier PDF şi ChatPDF -ul, aproape instantaneu s-a şi pus pe treabă. Şi ăsta lucrează, nu glumă: nu cere pauză de cafea, nu cere măriri salariale, nu este deranjat că-l soliciţi duminica sau de Sfântu’ Şpagoveanu.

Ei, da’ nu-i chiar totul roz, ce credeaţi. Doar prea mult bine strică, spun cei invidioşi pe succesele altora. Lăsând glumiţele la o parte, există şi o limitare, la varianta gratuită: avem dreptul la maxim trei încărcări pe zi, de maxim 120 de pagini. Cei cărora nu le plac limitările, trebuie să scoată din cont 5 USD pe lună, pentru a face upgrade la varianta gratuită, adică trec la varianta premium (plus).

Cine întreabă, acolo în spate, de rezumat? Da, face şi rezumatul fişierului, dacă-i cerem (s-ar putea să-l facă şi fără). Băiat bun ChatPDF-ul ăsta, să trăiască cine l-a procreat.

Aşadar, elevi, studenţi, profesori, angajaţi ce lucraţi cu fişiere PDF, gata-i, veţi avea mai mult timp liber. Puneţi ChatPDF-ul la treabă şi odihniţi-vă ochii. Merită şi ei o pauză, nu?

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu