Inchirieri auto

vineri, februarie 3, 2017 11:04
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDe multe ori, forțați de împrejurări sau din alte motive, suntem nevoiți să închiriem o mașină. Iar atunci ar fi bine să fi auzit de Swiso rent a car Bucuresti, acolo unde găsim mașini de închiriat în condiții favorabile și la prețuri accesibile. Iar dacă suntem din alte zone ale României, putem opta pentru inchirieri auto Sibiu sau pentru inchirieri masini Brasov.

Cum a apărut ideea închirierilor auto

Industria de închirieri auto a apărut în SUA (unde altundeva putea să apară). Mai exact în statul Nebraska, cel prezent în câteva filme remarcabile ale cinematografiei americane. Acolo, în 1916, un personaj pe numele Joe Saunders hotărăște să-și închirieze automobilul Ford localnicilor și oamenilor de afaceri interesați de folosirea mașinii o perioadă mai lungă sau mai scurtă. Clienții erau taxați prin intermediul unui kilometraj fixat pe roata stângă din față a automobilului. Taxa era în funcție de numărul milelor parcurse, prețul perceput fiind de 10 cenți pentru fiecare milă parcursă. Acest pionier în industria închirierilor auto a realizat repede potențialul uriaș de dezvoltare pe care îl are afacerea, așa încât, până la sfârșitul anului 1925, și-a creat propria companie și a extins afacerea în 21 de state americane. În paralele, a început să diversifice gama de automobile.

N-a trecut mult timp și au apărut pe piață competitorii, fiecare dintre ei venind cu alte mărci de mașini și cu oferte din ce în ce mai tentante. Ba mai mult, al doilea război mondial a contribuit la dezvoltarea industriei închirierilor auto, în condițiile în care masinile din acea perioadă erau destinate aproape exclusiv susținerii efortului militar. Așa se face că închirierea masinilor a crescut exponențial, mai ales în preajma aeroporturilor. În prezent, la nivel global, există companii ce au o flotă diversificată de autoturisme, modele noi sau conservatoare, modele de dimensiuni mici, cu consum adaptat pentru condusul în oraș, dar și modele potrivite pentru familiile numeroase, clase business sau escapade montane.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Inchirieri auto”

  1. Nick says:

    februarie 6th, 2017 at 12:32

    Sunt foarte ok cei de la Swiso, masinile si serviciile sunt la fel peste tot, insa oamenii fac diferenta.

Adauga un comentariu