La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România

marți, martie 15, 2011 18:17
Posted in category Dictatura comunistă

Dan VoiculescuDecizie irevocabilă (martie 2011): Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate comunistă. Ce se mai poate adăuga la acest fapt? Poate doar câteva observaţii. N-am înţeles de ce acest securist ordinar, acest paria al democraţiei, acest ‘moştenitor’ al banilor lui Ceaşcă, din care şi-a creat imperiul media pe care-l deţine în prezent, ei bine, este greu de înţeles de ce un individ care a produs suferinţă celor apropiaţi, verişoarei sale şi nu numai, continuă să nege colaborarea cu fosta Securitate. Să-i creadă, oare, atât de proşti pe români?!

Chiar dacă aveam doar 23 de ani în decembrie 1989, am depus în 2009 o cerere la CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii), primind un răspuns, în care se precizează că nu s-a identificat niciun dosar întocmit pe numele meu. Adică CNSAS-ul nu are nici un interes să nu se afle adevărul. În cazul securistului Voiculescu, adevărul nu putea fi altul decât cel dat de justiţie. Iar gluma cu CEDO este umor negru, doar s-a ajuns ca foştii securişti bolşevici să apeleze la Occidentul decadent, pe care l-au săpat zeci de ani, pentru a-i face mai albi decât rahatul roşu pe care-l au pe imagine, de conştiinţă neputând fi vorba, neavând aşa ceva.

Iată mai jos câteva fragmente din ce mai scriu românii pe net despre subiectul Voiculescu + Securitate = love(le).

Blogul lui Zoso: Dan Voiculescu nu a turnat la Securitate
Nu. El voia să devină prozator şi se antrena. Dar Securitatea rea a crezut că operele lui sunt de fapt note informative.
Si, văzând imensul să potenţial, care l-ar fi putut eclipsa pe al lui Eminescu, a decis ca acest simpatic civil peltic să fie numit General Manager al unei companii internationale, care face facea afaceri de 200 milioane dolari pe an.(…) Dan Voiculescu este nevinovat pentru că Băsescu lucra la Anvers şi era sigur securist, pentru că aia care lucrau cu exteriorul toţi erau securişti. Toţi, mai puţini Voiculescu.

Blogul lui Dan (https://dan-blog.ro/dan-voiculescu-a-colaborat-cu-securitatea-2.html): Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea
Mă întreb, oare toţi cei care au studiat dosarul turnătorului Dan Voiculescu (alias “Felix”) sunt bătuţi în cap? Oare toţi magistraţii din România sunt bătuţi în cap?

Curentul: Voiculescu – turnător definitiv
Recrutat în 1970, conform CNSAS, el a primit iniţial numele conspirativ „Mircea“, iar în mai puţin de un an de zile a stråns destule informaţii despre cetăţeni străini, folosindu-se de poziţia de translator de limba germană pentru echipa de hochei a Norvegiei.(…) Ulterior, Voiculescu a fost apreciat pozitiv de Direcţia a III-a contraspionaj, care l-a recrutat ca informator şi l-a rebotezat cu numele conspirativ „Felix“. Cel care, datorită calităţilor sale native, avea să devină partener de afaceri al Securităţii, iar apoi unul dintre magnaţii Romåniei, îşi desfiinţa un coleg de serviciu printr-o notă plasată ofiţerului de securitate care-l avea în lesă. Ce făcuse colegul de serviciu? Era „cosmopolit“, „nu corespundea politic“ şi „fuma ţigări străine şi bea băuturi străine“. Era duşmanul poporului.

Un comentariu la articolul din ‘Curentul’: Constantin Ţăpuş, electrician la Complexul Energetic (CE) Rovinari, a declarat că va depune o plângere penală pentru fals în declarații împotriva senatorului Dan Voiculescu.
Ţăpuş a fost cercetat de Securitatea și a obținut titlul de luptător în rezistența anticomunistă în urma mai multor procese cu Ministerul Justiţiei. Acesta spune că Voiculescu are circumstanţe agravante pentru că a candidat de mai multe ori şi a dat declaraţii că nu a colaborat cu fosta Securitate: „Voi depune plângerea penală împotriva lui Dan Voiculescu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este foarte grav ceea ce a făcut pentru că este un om care face legi în această ţară. Încurajez toți cetățenii care se simt lezați să procedeze în același mod“.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

11 Responses to “La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România”

 1. Neinfectat De Comunism says:

  martie 17th, 2011 at 20:16

  canalia turnatoare nu isi va da demisia nici macar acum…ar trebui sa plateasca cu cativa ani de puscarie…

  la mine pe blog Motiunea de cenzura a picat in derizoriu, USL a picat in cacat, Boc ramane premier…

 2. Dumitru Caruntu says:

  martie 18th, 2011 at 16:10

  Securistul Voiculescu trebuie acuzat pentru fals in declaratii, deoarece orice parlamentar declara pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea comunista. Si asta s-ar intampla daca in Romania s-ar aplica legea. Numai ca Romania nu-i Germania, adica se traieste in ilegalitate, dar se pretinde sa avem salariile nemtilor.

 3. Liberali şi securişti/ daţi-i jos pe pedelişti | A șaptea dimensiune says:

  februarie 4th, 2015 at 21:58

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 4. Cum turna Constantin Bălăceanu Stolnici la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  februarie 5th, 2015 at 21:31

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 5. În România, securiştii torționari sunt înmormântați cu onoruri publice | A șaptea dimensiune says:

  august 15th, 2015 at 8:23

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 6. Cum au adus pesediştii foşti securişti în structurile statului român democratic | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 7:33

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 7. Cum a turnat Dan Voiculescu la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 18:28

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 8. pop ionel says:

  decembrie 18th, 2015 at 23:31

  Dar oare Basescu din care gasca facea parte?oare nu a securistilor si a teroristilor.

 9. Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stelei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2016 at 16:03

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 10. Şi în domeniul crimelor mai avem de învăţat de la japonezi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2016 at 21:25

  […] La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România […]

 11. Goe says:

  octombrie 5th, 2018 at 7:43

  Nu tovarășe. Basescu nu a fost un privilegiat comunist. A condamnat comunismul .

Adauga un comentariu