La ce ne putem aştepta de la evenimentul anual WWDC al Apple din iunie 2023

duminică, aprilie 30, 2023 16:35
Posted in category IT

Apple, WWDC 2023

Ediția din 2023 a Worldwide Developers Conference (WWDC) va fi pe 5 iunie 2023. La acest eveniment, de regulă sunt prezentate noutăţi software-ul și hardware-ul Apple, aşa încât ne aşteptăm la ceva similar şi în acest an.

iOS 17 și iPadOS 17

În 2022, actualizările software iOS 16 și iPadOS 16 au adus modificări semnificative iPhone-ului și iPad-ului. Prin aceste actualizări s-a pus un accent sporit pe personalizare în iOS 16, în timp ce la iPadOS 16 s-a lucrat pentru a îmbunătăți și a face multitasking-ul pe iPad mai eficient cu Stage Manager. Dar, pe lângă aceste upgrade-uri, mulți utilizatori au reclamat probleme de stabilitate cu versiunile de software.

În trecut, Apple s-a ocupat de astfel de actualizări introducând versiuni de optimizare – iOS 12 este cel mai notabil exemplu – care s-au concentrat pe îmbunătățirea calității generale a experienței utilizatorului. Aşadar, ne așteptăm ca iOS 17 și iPadOS 17 să urmeze o cale similară.

macOS 14

Actualizarea macOS Big Sur (macOS 11) a revizuit vizual sistemul de operare în 2020, adăugând o nouă estetică translucidă tuturor ferestrelor și aducând pictograme noi. De atunci, fiecare actualizare macOS a vizat îmbunătățirea experienței de utilizator și a funcționalității perfecte pe care Apple este cunoscut că le oferă.

Versiunea actuală — macOS Ventura — a adăugat funcții remarcabile precum Stage Manager și Continuity Camera, alături de Handoff pentru FaceTime. Acum, ultimele două prezintă și mai mult integrarea dintre dispozitivele Apple și ne așteptăm să vedem şi mai mult, odată cu actualizarea versiunii în 2023.

watchOS 10 și tvOS 17

Ultimele platforme de operare Apple la care ne așteptăm să se facă upgrade de versiune sunt watchOS și tvOS. La fel ca macOS, 2022 a fost bun cu aceste două platforme. Utilizatorii nu au reclamat multe erori, iar Apple a adăugat constant funcții, îmbunătățind experiența utilizatorului.

Cea mai recentă adăugare la tvOS este o funcție care poate reduce luminile intermitente într-o secvență video, ajutând utilizatorii să facă față fluctuațiilor bruște de luminozitate. Platforma a introdus şi Apple Music Sing la lansarea tvOS 16.2. Sperăm că Apple adaugă mai multe funcții unice ca acestea cu tvOS 17.

În 2022, Apple a oferit mai multe statistici de fitness utilizatorilor cu watchOS 9 și a introdus funcții prietenoase pentru drumeții, cum ar fi punctele de trecere. De asemenea, a lansat Apple Watch Ultra, un purtabil mai orientat către persoanele care abordează vârful experiențelor sportive. Pentru watchOS 10, sperăm că Apple își dezvoltă mai mult statisticile de fitness și îmbunătățește urmărirea somnului, nelimitându-l la fereastra activă a Bedtime Mode.

Căști Apple VR

Se discută de mult timp despre căștile Apple VR, un produs care a atras multă atenție, în ciuda faptului că și-a lăsat clienții interesați în aştepare. Deși s-au făcut multe presupuneri despre hardware-ul său, care se va integra în mod ideal cu alte produse Apple, există încă multe necunoscute despre dispozitiv și funcționalităţile acestuia.

Cu toate acestea, o dezvăluire la WWDC 2023, alături de sesiuni tehnice pentru dezvoltatori, ar putea deschide calea pentru câteva cazuri de utilizare grozave, care pot ajuta Apple să justifice prețul uriaș de 3000 de dolari pe care se zvonește că îl au aceste dispozitive.

Mac Pro și MacBook Air de 15 inchi

De când procesoarele Apple Silicon au ajuns pe piață și au șocat pe toată lumea cu performanța oferită, mulți așteaptă cu nerăbdare să vadă un Mac Pro actualizat. Forma mai mare al dispozitivului înseamnă că Apple poate include multă putere în el. Mac Studio ne-a oferit deja o idee despre ceea ce Apple poate realiza cu ceva spațiu suplimentar și ne așteptăm ca Mac Pro să facă un pas mai departe.

Un alt dispozitiv Apple alimentat cu silicon pe care ne așteptăm să-l vedem la WWDC 2023 este MacBook Air de 15 inchi, care ar putea avea chiar și procesorul M3. Nu toată lumea are nevoie de MacBook Pro, dar mulți pot beneficia de un ecran mai mare.

În prezent, singura opțiune pentru ecran mare este MacBook Pro de 16 inchi. Prin urmare, această variantă de 15 inchi se va potrivi perfect în gama Apple, oferind celor care doresc mai mult de la dispozitivul lor o opțiune viabilă.

La WWDC 2023, s-ar putea oferi informaţii despre noutăţi hardware, pe lângă cele software

În esență, WWDC este și va fi întotdeauna pe primul loc în domeniul software, dar şi lansările hardware nu sunt de neglijat. Considerăm că evenimentul merită urmărit, deoarece este primul eveniment major Apple din 2023, la care vom afla cu arată viitorul produselor Apple.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu