iPhone 14 Pro și Pro Max: tot ce trebuie să știți

duminică, septembrie 25, 2022 7:33
Posted in category IT

iPhone 14
Se pare că o mare schimbare este la orizont. Viitoarele iPhone 14 Pro și Pro Max se îndepărtează oarecum de ultimele smartphone-uri Apple, oferind modificări interesante de design, funcții exclusive și upgrade-uri deloc ieftine.

Încă nu știm totul despre iPhone 14 Pro și Pro Max. Dar scurgerile de informaţii și zvonurile indică două telefoane impresionante. Iată tot ce știm despre modelele de iPhone „Pro” de nouă generație.

Detalii generale: data lansării și prețul

Gama iPhone 14 a debutat în timpul evenimentului „Far Out” al Apple, pe 7 septembrie 2022. Acest eveniment este remarcabil din câteva motive: Apple a introdus iPhone Plus (înlocuind Mini) și Apple Watch ultra robust.

Prețurile respective pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max pornesc de la 999 USD și 1.099 USD. Ambele smartphone-uri vin cu un spațiu de stocare de minim 128 GB, deși clienții pot face upgrade la 1 TB spaţiu de stocare internă.

iPhone 14 Pro și Pro Max vin în patru culori; Negru spațial, argintiu, auriu și violet intens.

Design: la revedere Notch, Hello Dynamic Island

După trei ani de reutilizare a aceluiași design de bază, Apple este gata să schimbe lucrurile. iPhone 14 Pro și Pro Max renunță la Face ID pentru o nouă decupare în formă de pastilă. Dar aceasta nu este doar o cameră cu perforare; este o insulă dinamică.

Numele „Dynamic Island” este destul de îngrozitor. Dar descrie ceva foarte interesant. Gaura mare din ecranul iPhone 14 Pro se poate extinde și contracta pentru a afișa notificări, widget-uri, comenzi muzicale și o mulțime de alte instrumente.

Această funcționalitate este activată de panoul elegant LTPO OLED al iPhone 14 Pro. Poate dezactiva pixeli individuali, astfel încât culoarea „neagră” să nu arate „gri” pe ecran. Pentru a face ca „Insula dinamică” să pară vie, Apple pur și simplu animă niște pete negre în jurul găurii mari de pe ecran.

În afara noii „Dynamic Island”, iPhone 14 Pro arată practic identic cu predecesorul său. De asemenea, merită remarcat faptul că, spre deosebire de iPhone 14 standard, elegantul iPhone 14 Pro nu are sticla din spate detașabilă. (Apple a adăugat sticla din spate detașabilă la iPhone 14 de bază pentru a îmbunătăți capacitatea de reparare.)

Dimensiunea ecranului nu s-a schimbat cu această iterație a iPhone-urilor. Noul iPhone 14 Pro folosește un ecran de 6,1 inchi, în timp ce Pro Max are un ecran de 6,7 inchi. Acestea fiind spuse, aceste dispozitive acceptă acum o rată de reîmprospătare variabilă, care îmbunătățește durata de viață a bateriei și vă permite să activați un mod de afișare permanent.

Repet, gama iPhone 14 Pro vine în patru culori: negru spațial, argintiu, auriu și violet intens. Apple a renunțat la culoarea verde excelentă pe care a folosit-o în gama iPhone 13 Pro.

Discuție despre specificații: în sfârșit, modelele profesionale obțin performanță profesională

Modelele anterioare ale iPhone Pro nu ofereau performanțe „pro”. Au folosit același chipset ca și iPhone-ul standard (cu puțin RAM suplimentară). Dar gama iPhone 14 Pro rupe în sfârșit această tendință.

Apple a decis să refolosească chipsetul A15 Bionic din 2021 în iPhone 14 și iPhone 14 Plus. Dar fiecare dintre modelele Pro utilizează un nou sistem A16 Bionic, care oferă îmbunătățiri iterative de performanță cu noi nuclee de înaltă eficiență pentru a prelungi durata de viață a bateriei. (A16 Bionic poate introduce și memorie DDR5 rapidă, deși Apple nu a confirmat această informație.)

De asemenea, gama iPhone 14 renunță la cardurile SIM fizice pentru eSIM în Statele Unite. Alte regiuni pot folosi în continuare o cartelă SIM fizică.

Software: afișare permanentă, modul SOS și multe altele

Caracteristica software definitorie a iPhone 14 Pro este Dynamic Island. Dar, desigur, Apple a inclus câteva avantaje software suplimentare pentru a atrage clienții.

În primul rând, există sistemul de operare iOS 16. Oferă un ecran de blocare îmbunătățit, cu noi aspecte de notificare, plus o alternativă la parole și un accent rafinat pe controlul casei inteligente. (Dar orice iPhone cu iOS 16 poate folosi aceste funcții.)

O schimbare mai interesantă este noul mod de afișare mereu activ, care este exclusiv pentru iPhone 14 Pro și Pro Max. Detaliile din spatele acestei caracteristici sunt destul de explicite: ecranul de blocare al iPhone-ului nu se va opri când este activată afișarea permanentă.

Deși modul de afișare mereu activ vă va reduce durata de viață a bateriei, acesta nu ar trebui să vă consume bateria. iPhone 14 Pro și Pro Max au o rată de reîmprospătare variabilă, ceea ce înseamnă că afișajul folosește foarte puțină energie atunci când afișează conținut static.

În plus, gama iPhone 14 introduce o nouă conexiune prin satelit. Această funcție este exclusivă pentru utilizatorii din Statele Unite (din 2022, cel puțin). Vă permite să trimiteți mesaje text de urgență sau să contactați autoritățile fără o conexiune celulară. (Apple spune că conexiunea prin satelit va costa în cele din urmă bani, deși este gratuită pentru moment.)

Camerele: mai mari și mai bune, dar zgomotoase

Fiecare model din gama iPhone 14 folosește un nou obiectiv selfie cu focalizare automată cu o deschidere f/1.9 îmbunătățită. Recenziile indică faptul că această nouă cameră îmbunătățește claritatea și stabilitatea în timpul apelurilor FaceTime. De asemenea, îmbunătățește performanța în condiții de lumină scăzută atunci când se fac selfie-uri.

În plus, gama iPhone 14 introduce noul Photonic Engine („Motor fotonic”) de la Apple. Se presupune că dublează detaliile și culoarea fotografiei cu lumină scăzută, dar în acest moment nu vedem o diferență notabilă.

Dar cel mai mare upgrade vine la camera principală a iPhone 14 Pro şi Pro Max, care folosește acum un senzor de 48MP. Este o actualizare uriașă față de obiectivul obișnuit de 12 MP, oferind claritate și culoare îmbunătățite pentru majoritatea fotografiilor. Tehnic vorbind, noul senzor mare ar trebui să reducă performanța la lumină scăzută. Dar Apple pare să fi evitat această capcană. Poate că „motorul fotonic” este mai util decât pare.

iPhone 14 Pro și Pro Max primesc și o cameră ultra-largă de 12 MP ușor îmbunătățită. Dar nu pare să ofere îmbunătățiri substanțiale față de vechiul obiectiv ultra-wide de 12 MP.

Acum, am întâlnit mai multe rapoarte despre camerele iPhone 14 Pro „tremurând”. Deschiderea anumitor aplicații face ca aceste camere să vibreze și să facă un zgomot îngrozitor. Apple spune că o actualizare de software va remedia problema, ceea ce pare puțin incredibil, dar va trebui să așteptăm și să vedem.

Via ReviewGeek

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu