La ce varsta se poate epila fiica ta pentru prima data

luni, iulie 29, 2019 12:25
Posted in category Diverse

Ceara epilatEpilarea cu ceara este una din preocuparile femeilor. Deja, din perioada de pubertate, fetele incep sa se confrunte cu problema parului nedorit. In ziua de azi, sunt multe fete de 13 ani, poate chiar si mai mici, care isi intreaba mamele despre cum pot sa indeparteze parul inestetic. Aceasta poate fi o cerere ce o poate pune pe orice mama intr-o anumita dificultate. Daca te-ai confruntat cu aceasta problema, iata ce poti sa faci in momentul in care fiica ta iti spune ca vrea sa se epileze.

Sa stii ca nu esti un caz izolat. Undeva la 70% dintre adolescentele de 13- 14 ani incep sa se epileze. Sunt cazuri cand acestea apeleaza la aceasta procedura chiar si mai devreme. Fac acest lucru pentru ca isi doresc sa fie acceptate de grupul in care fac parte, dar si sa se simta mai bine in propria piele. Specialistii ne asigura ca, imediat ce fiicele noastre au avut primul ciclu menstrual, epilarea nu le poate face niciun rau. Este important insa ca epilarea sa se faca de catre cineva expert si cu maxima atentie. De asemenea, este indicat sa se foloseasca ceara de epilat si nu un alt produs precum aparatul de ras sau crema. O cosmeticiana serioasa si experimentata va trebui sa verifice daca pielea are anumite leziuni sau infectii, daca pe piele exista reactii alergice si sa foloseasca proceduri cat mai sigure si igienice. Invata-ti fiica sa nu asculte sfaturile venite de la X sau Y. Cel mai bine este sa ai o discutie cu ea, sa ii explici ce este epilatul, ce este ceara epilat si cum trebuie sa procedeze.

Dupa prima epilare, fiind vorba despre o piele foarte tanara, este indicat sa se aplice emulsii sau lotiuni calmante si sa evite expunerea la soare pentru 12 sau 24 de ore. Daca ii este teama de ceara la cald, cel mai indicat ar fi sa o ajuti sa se epileze cu ceara la rece. Acest tip de ceara precum si altele, cum ar fi ceara elastica, le poti achizitiona de pe site-uri de specialitate precum epilatpro.ro. Acesta este un magazin care distribuie produse cosmetice si pentru epilat profesionale, de calitate foarte buna. Preturile sunt si ele extraordinar de accesibile.

Revenind la tipul de ceara, cum spuneam, ceara la rece este cea mai indicata pentru ca aceasta nu depaseste 37 de grade, adica temperatura normala a pielii. Cea la cald insa poate sa presupuna anumite riscuri si poate provoca traume pielii fine a unei fete de 13-14 ani. In ceea ce priveste frecventa, regula este identica ca pentru adulti: epilarea se va efectua o singura data pe luna.

Epilarea cu ceara nu este o problema deci, atata timp cat se face sub stricta supraveghere a unui adult. Trebuie sa vorbesti cu fiica ta si sa ii explici fiecare pas. Si, daca consideri ca nu este inca nevoie de o epilare, incearca sa ii oferi argumente cat mai solide. Fiica ta se afla deja la o varsta dificila si totul trebuie facut cu multa rabdare si tactica. Fii prietena fiicei tale! Si pentru a-i oferi ceea ce este mai bun, intra pe site-ul epilatpro.ro si alege cea mai adaptata ceara pentru o adolescenta.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu