Lanterna LED aspira la tehnologia viitorului

joi, noiembrie 7, 2013 23:12
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniLanternele LED nu sunt doar un instrumente de iluminare. Producerea lor a devenit un veritabil teren de testare a celor mai recente tehnologii.

Cat mai multi lumeni = luminozitate marita=lanterna mai buna? Nu este neaparat adevarat.

Chiar daca o lanterna LED furnizeaza valori in lumeni record, valoarea acesteia nu sta doar in numarul de lumeni si in puterea ei. Factorii decisivi sunt calitatea LED-urilor si a sistemului optic. Nu intamplator, ultimele modele pe care le propun producatorii de lanterne LED sunt dotate cu cele mai noi tehnologii LED (notam Cree XM-L2 LED, Cree XP-E etc). Ce inseamna acest lucru? Prioritatile sunt: luminozitate si eficienta ridicate, durabilitate, unghi de iluminare marit, timp nelimitat de depozitare. Un exemplu sunt producatorii germani de lanterne LED Lenser, Zweibrueder, care “lucreaza” intens la calitatea luminii, preocupare care i-a consacrat drept unii dintre cei mai inovatori jucatori din domeniu: tehnologii patentate – Smart Light Technology , XLens Technology, Speed Focus, Blue Moon System etc.

Mai multe LED-uri = luminozitate marita=lanterna LED mai buna? Nici de data asta nu este chiar adevarat

Mai multe LED-uri scurteaza serios viata bateriei, iar autonomia este un aspect esential pentru o lanterna performanta.

Se vrea manevrabilitate maxima

Sub aspect functional, lanternele LED mizeaza pe utilizare facila. Asta inseamna butoane comutatoare mari, care pot fi accesate chiar si cu manusi, si simplificarea accesarii setarilor de luminozitate. Si aici, ii amintim din nou pe germanii de la LED Lenser, care tocmai aduc pe piata o noua gama de produse. Folosind platformele unor modele-vedeta, au imbunatatit ce se mai putea imbunatati, intervenind la aspectul practic: pe langa valori superioare la capitolele putere a luminii, autonomie, distanta acoperita, noutatile pe care le aduc se refera la buton on/off mai mare, care poate fi accesat mai usor, chiar si cu manusi, focus reglabil, lentile imbunatatite, sistem de racire avansat si chiar limite extreme de functionare (de pilda, H7.2 functioneaza la temperaturi cuprinse intre -20 grade Celsius si 50 grade Celsius)

Easylight Romania iti ureaza alegeri inspirate!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu