Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i voteaza (VII)

marți, noiembrie 18, 2008 19:22
Posted in category PeNaLii

Vadim TudorDom’le, fiţi atenţi acilişa, că avem să vă spunem câte ceva despre un parlamentar de care nu auziţi prea des. Este vorba despre Constantin Găucan, senator PRM de Prahova. Dentistul şi filozoful Constantin Găucan încalcă Legea declaraţiilor de avere încă din 2005.

El nu şi-a declarat veniturile obţinute din activitatea de parlamentar de la începutul mandatului. În aceeaşi situaţie se află şi declaraţia sa de avere, care nu a mai fost actualizată din anul 2005. Pe scurt, şi-a cam băgat mandatu’ în Legea declaraţiilor de avere. L-am deranjat din reverie cu câteva întrebări. A răspuns: “Păi, am completat declaraţia în 2005, iar anul trecut mi s-a spus că, dacă nu au intervenit modificări în asta a noastră (declaraţia de avere – n. r.), nu e nevoie. Eu am considerat că nu e necesar să trec salariul în declaraţie, din moment ce salariile sunt cunoscute, ale parlamentarilor, veniturile”. Parcă v-a mişcat puţin sinceritatea dentistului, nu ? Găucan a continuat: “Păi, vreau să vă spun ceva. El (salariul – n.r.) s-a tot modificat, de-a lungul anilor, nu ştiu ce indexări s-au făcut. Eu, între timp, am devenit secretarul Comisiei de Sănătate, şi-acolo s-a mai adăugat ceva”. Aţi înţeles, da? Domnul senator nu are nevoie să actualizeze o declaraţie de avere în care nu s-a schimbat decât salariul de parlamentar, indexat de câteva ori în ultimii ani, la care se mai adaugă şi nişte mărunţis din calitatea de secretar al unei comisii parlamentare. Mai naşpa e că senatorul ne arde la morală cu principiile lui: “Mă îndoiesc că România are o clasă politică la ora actuală. Eu sunt un om care mai relaţionează şi care e nemulţumit el cu el, cu ce se întâmplă”, a spus Găucan, unul dintre parlamentarii împotriva cărora “Academia Caţavencu” a înaintat o sesizare penală pentru bătaia de joc din declaraţiile de avere. I-am spus că poate demisiona dacă s-a săturat într-adevăr. În schimb, senatorul a ales o declaraţie de iubire pentru Vadim: “Am nişte angajamente morale faţă de liderul partidului din care fac parte, este modelul meu de român”.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr. 46/2007

P.S. Într-o Românie care se pretinde democratică şi europeană, un lingău al dictaturii ca tribunaticul Vadim Tudor aduce în Parlament, pe bază de cotizaţii grase şi nedeclarate la fisc (adică ilegale), indivizi care nu ştiu sau nu vor să aplice legile pe care le votează. Cum să mai gestioneze treburile unei ţări? Rezultatul? O Românie plină de fărădelege, în care oamenii sunt lăsaţi de izbelişte, de la personalul medical ce aşteaptă sfânta şpagă până la poliţistul care nu are curajul (doar n-o să-şi strice liniştea) să elimine infracţionalitatea din jurul său. De la România bâtei lui Ilici Iliescu s-a ajuns la România lui Tariceanu, cel care a înţeles din votul Referendumului din mai 2007 un singur lucru: pot fraierii ăştia să voteze cât vor şi pe cine vor, mă doare-n cot de ei şi votul lor.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i voteaza (VII)”

  1. Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (VIII) | A șaptea dimensiune says:

    martie 1st, 2016 at 16:22

    […] Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i voteaza (VII) […]

Adauga un comentariu