Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV)

miercuri, noiembrie 5, 2008 21:01
Posted in category PeNaLii

De la stanga: Vadim Tudor si Ion IliescuStimaţi cititori, săptămâna aceasta veţi putea citi despre senatorul PRM Gheorghe-Viorel Dumitrescu şi senilitatea sa întârziată prin Parlament. Nu exagerăm şi nici nu discriminăm. La vârsta domniei sale, de aproape 78 de ani, pierderile de memorie sunt ceva normal. Deci unde rămăsesem, c-am uitat ? A, ziceam de declaraţia de avere. Exact cum voiam să vă zic, declaraţia de avere a senatorului PRM nu conţine veniturile de la Senat, suma veniturilor din onarariile de avocat şi este neactualizată din 2005. În pauza dintre sala de forţă şi cantina Parlamentului, l-am prins pe domnul senator pentru o scurtă declaraţie: “De ce nu v-aţi trecut veniturile în declaraţia de avere ?” “Care declaraţie de avere, de când ?”, a răspuns vioi parlamentarul PRM. Îi explicăm că nu există decât una, datată 2005. “Nu ştiu, nu mai ţin minte ce-am scris, ce-am declarat”, a spus Viorel Dumitrescu. “Ştiaţi că Legea declaraţiilor de avere vă obligă să vă declaraţi veniturile ?” “Oi fi omis, io ştiu ? Adică ce, salariul, indemnizaţia care o iau şi pensia ?”, ne întreabă amabil senatorul ce trebuia să scrie. “Şi onorariile din avocatură, pe care le-aţi trecut în declaraţie”, adăugăm cel puţin la fel de amabili. “Da, dar din avocatură prea puţin”, ne-a uimit peremistul cu un surprinzător acces de memorie. I-am spus că, totuşi, nu a trecut suma. “Oi fi omis, nu mai ţin minte.” Deci avem dovada. Până şi senilitatea e selectivă. Reţine doar venituri, nu şi sume. Dumitrescu a continuat, afirmând: “Dacă nu s-au schimbat din venituri, rămân valabile cele declarate iniţial”. “Dar nu aveau cum să se schimbe dacă nu le-aţi declarat”, i-am spus domnului senator. “Domnule, nu mai ţin minte, dacă e vorba de doi ani de zile nu mai reţin”, s-a eschivat din nou Dumitrescu. O ultimă încercare. “Ştiaţi măcar că trebuie completată (declaraţia – n.r.) în fiecare an ?” “Nu, nu mi s-a spus asta”, a spus uitucul Senatului. “Dar sunteţi avocat, aţi votat Legea declaraţiilor de avere, cum de nu ştiaţi ?” “Nu, nu mi s-a spus asta”, a insistat senatorul PRM. Dar, oare, i-a zis cineva că există o sesizare penală pe numele lui din cauza nedeclarării veniturilor ?

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr. 36/2007.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

5 Responses to “Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV)”

 1. Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (V) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 19:42

  […] Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV) […]

 2. Ce ne învaţă OTV-ul | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 19:49

  […] Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV) […]

 3. Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (VI) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 20:21

  […] Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV) […]

 4. Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i voteaza (VII) | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2016 at 16:17

  […] Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV) […]

 5. Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (VIII) | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2016 at 16:23

  […] Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV) […]

Adauga un comentariu