Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza

vineri, octombrie 10, 2008 19:16
Posted in category PeNaLii

Vadim TudorMarcu Tudor, deputat PRM, însuşi fratele caricaturii de politician care este Vadim Tudor, a ratat cu brio şansa pe care i-am oferit-o de a purta un dialog civilizat şi coerent. Aflat la al treilea mandat, Marcu T. este handicapat emoţional din cauza minciunilor care au apărut în săptămânalul nostru despre personalitatea ‘mnealui. La orice întrebare, deputatul l-a luat pe “Nu ştiu” în braţe. Astfel, întrebat de ce nu şi-a actualizat declaraţia de avere din ianuarie anul trecut, răspunsul a fost: “Nu ştiu! Altă întrebare! Hai, măi, ne ţinem de glume? Alte chestii!”. I-am servit peremistului altă chestie, cea cu apartamentele de la Ministerul Apărării. Pe scurt: fostul militar Tudor, trecut în rezervă încă din ’96, şi-a cumpărat pe naşpa, cu vreo cincizeci de mii de euro, două apartamente în buricul Bucureştiului. Asta se întâmpla anul trecut. Fie şi numai pentru preţioasa achiziţie ar fi trebuit să îşi actualizeze declaraţia de avere. Răspunsul a fost enunţat cu mare silă şi sictir: “Păi, n-am două, am nouă! Şi nu trebuia să le trec”. Afirmaţia, venind de la un deputat aflat la al treilea mandat, ar trebui să o şi credem. Ne-a liniştit peremistul, smiorcăindu-se: “Orice spun, voi spuneţi minciuni! Dacă nu spun, de ce improvizezi? Ăsta-i motiv de judecată!”. Mergând cu improvizaţia mai departe, am vrut să aflăm dacă omul mai e deputat, dacă nu s-a plictisit de Parlament, dacă soţia ‘mnealui mai coase (conform declaraţiei de avere, nevasta de peremist a cusut goblenuri de vreo cinşpe mii de euro), dacă ştie cum îl cheamă. Răspunsul a fost invariabil: “Nu ştiu!”. Am încercat vechiul truc pentru blonde, ăla cu ora. Răspunsul a fost invariabilul “Nu ştiu!”. Tentativa de dialog s-a încheiat cu frază chinuită, emisă de minitribunul Marcu T.: “Când vă întraţi şi voi în corectitudine, după 18 ani, în civilizaţia unui comportament normal în presă, atunci putem vorbi!”. Jos pălăria! Răspunsul e demn de un fost ofiţer activ, ilustru membru al partidului comunist, deputat de doişpe ani în Parlamentul României, absolvent de curs intensiv de limba rusă în anii ’80.

Articol preluat din “Academia Caţavencu”, nr. 45/2007.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza”

 1. Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i voteaza (II) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 18:17

  […] Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza […]

 2. Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 18:26

  […] Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza […]

 3. Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (IV) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 19:36

  […] Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza […]

 4. Legea e pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri. Fraieri sunt cei care-i votează (V) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 19:43

  […] Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza […]

 5. Ce ne învaţă OTV-ul | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 19:49

  […] Legile sunt pentru fraieri, iar peremiştii nu sunt fraieri; fraieri sunt cei care-i voteaza […]

Adauga un comentariu