Mesajele viitorului vor fi criptate: Facebook introduce noi funcții pentru aplicația End-to-End Encrypted Messenger

sâmbătă, februarie 25, 2023 18:50
Posted in category IT

Criptare End-to-End (E2EE)

Platforma Meta anunţa în ianuarie 2022 că a început să extindă testarea globală a criptării End-to-End (E2EE) în chat-urile Messenger în mod implicit (default).

„În următoarele câteva luni, mai mulți utlizatori vor continua să vadă unele dintre chaturile lor fiind actualizate treptat cu un strat suplimentar de protecție oferit de criptare End-to-End”, a spus Melissa Miranda de la Meta.

Gigantul rețelelor sociale a spus că intenționează să notifice utilizatorii în anumite canale de chat individuale că această caracteristica de securitate este activată, subliniind în același timp că procesul de alegere și actualizare a conversațiilor pentru a accepta E2EE este aleatoriu.

„Este conceput pentru a fi aleatoriu, astfel încât să nu existe un impact negativ asupra infrastructurii noastre și asupra experienței de chat a utilizatorilor”, a explicat în continuare Miranda.

Pe lângă activarea comutatorului pe E2EE, Meta a adăugat și mai multe funcții în serviciul său de chat criptat, inclusiv suport pentru teme, emoji-uri și reacții personalizate, fotografii de profil, previzualizări de linkuri și stare activă.

Toate acestea apar după aproximativ cinci luni testări oficiale, care au început în august 2022. Merită amintit faptul că E2EE a fost activat în urmă cu aproximativ șapte ani, sub formă de „conversații secrete. ”

WhatsApp are deja activat E2EE, iar Instagram permite utilizatorilor să activeze E2EE pentru conversații individuale.

Setarea de securitate face, de asemenea, parte din „viziunea mai amplă centrată pe confidențialitatea rețelelor sociale” a Meta, pe care speră să o implementeze pe Messenger și Instagram la un moment dat în acest an.

Mișcarea vine în continuare pe fondul unei eforturi mai ample din partea giganților tehnologiei de a încorpora opțiuni de criptare în serviciile lor. Google, a introdus E2EE, în decembrie 2022, pentru chat-urile de grup cu până la 100 de utilizatori în aplicația sa RCS-based Messages pentru Android. Funcția este în prezent limitată la versiunea beta.

Apple, într-o mișcare similară, a dezvăluit o opțiune avansată de protecție a datelor pentru iOS, iPadOS și macOS, care permite backup-uri de date criptate End-to-End în serviciul său iCloud. O funcție de chat criptată pentru mesajele directe Twitter este în prezent în lucru.

Sursa informaţiilor: The Hacker News.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu