Mitocanul de Bucale şi Istoria Românilor

vineri, august 13, 2010 7:03
Posted in category Mass-media

Cornel IvanciucNu mi-a plăcut niciodată oraşul Bucureşti. Dacă ar fi după mine, aş muta capitala României la Timişoara sau la Cluj. În acest oraş, plin de ţigani, mitocani, cerşetori, mizerie şi Vanghelie, apărea în 1990 Academia Caţavencu (AC). O revistă bună, în acea perioadă cenuşie a României. Între timp, AC a devenit parte a trustului patronat de Vîntu, iar aceasta se simte în duhoarea unor afirmaţii care mai ‘scapă’ uneori. Dar să o luăm metodic.

Prin 2005, la aproximativ trei luni de la alegerea lui Traian Băsescu ca preşedinte al României, Cornel Ivanciuc, folosind un pretext minor, îl umple de flegme pe Băsescu. M-am întrebat atunci care să fi fost motivul. Răspunsul a venit în 2006: Cornel Ivanciuc a turnat şi a fost plătit de Securitate înainte de 1989. Iar acest individ ne dădea nouă, românilor, lecţii de democraţie. Una din glumele preferate ale ‘caţavencilor’ era (îi citesc de 20 de ani) cât de nespălaţi sunt moldovenii. Aşa o fi, numai că, în Iaşi sau Botoşani, riscul de a ţi se fura portofelul pe stradă, în tramvai sau în autobuz este infinit mai mic decât în Bucale.

Dar să vedem cum s-au reflectat evenimentele de la Chişinău, din 2009, în scrisul celor care nu-l ating nici cu o floare pe mogulul Vîntu. ‘În Republica Moldova se montează încă un film de groază’ (Doru Buşcu sau/şi Eugen Istodor) aparea în AC din 2009. Greşit, stimaţi ziarişti de Bucale, filmul de groază a fost ocupaţia sovietică din Basarabia şi cizma KGB-istului Voronin, nu revolta tinerilor de la Chişinău. Pe aceeaşi ziarişti, îi cam doare-n bască de Istoria României, reluând aberaţiile partidului bolşevic din Basarabia, în tot soiul de glume proaste, respectivii fiind preocupaţi de ‘şmecheri de Dorobanţi’, având şi câteva suplimente în acest sens. Ce contează suferinţa sub cizma rusească pentru cetăţeanul ‘european’ din Bucale. Iar securistul Cornel Ivanciuc declară, fiind român (??), pe site-ul „Realitatea”, evident: ”Nu mă interesează Republica Moldova! În topul ţărilor pe care n-aş vrea să le vizitez, Moldova ocupă prima poziţie. Laos, Etiopia, Bolivia, Ghana sau Bhutan mă interesează de o mie de ori mai mult”. Ei las-o, coane, te-o fi fătat mamă-ta direct în cartierul Ferentari, acolo unde nu contează istoria şi alte ‘mofturi’!

Ca rezultatul al presiunilor de tot soiul exercitate asupra ziariştilor oneşti de la AC, jumătate din ei vor pleca şi vor înfiinţa Kamikaze. Astfel, fostul redactor-şef de la AC, Marius Borţea, spunea că, în 2009, a fost atins un maxim al presiunilor editoriale.

Un alt personaj care-i linge tălpile lui Vîntu este Doru Buşcu, directorul editorial al AC. Despre el, ‘Curentul’ scria: ”(…) un alt material toxic dedicat tot Basarabiei – pe tema „costurilor Unirii“ şi a „primejdiilor“ ce vin dinspre Basarabia, subiect ce l-a preocupat la maximum şi pe Doru Buşcu, actualul şef al lui Ivanciuc. Buşcu, în defunctul „Cotidianul“, comanda, încă din 2006, un material analitic cică intitulat „Câţi bani ne-ar costa unirea cu Basarabia“ în care se descântă logoreic subiectul, inventându-se nişte costuri complet scoase din burtă, – între 30 şi 35 miliarde de euro şi o grămadă de „riscuri“ apocaliptice.
Tot „riscurile“ şi nenorocirile care ar putea veni, vezi Doamne, dinspre Chişinău îl fac să se întrebuinţeze la maximum pe Ivanciuc, care nu a mai prididit să dea copy-paste de pe vechi şi prăfuite „rapoarte“ ale SIS-ului moldovenesc de extracţie kaghebistă.”

În aceste condiţii, logic, pe prima pagină a AC din 2010 sunt ‘ereticii’ mogulului Vîntu: Băsescu şi miniştrii guvernului Boc. Mai ceva ca la Antena 3. Pentru mine, 2010 este ultimul an în care sunt abonat la AC, ediţia tipărită. Ziariştii din Bucale au alte priorităţi, cum ar fi, repet, ‘şmecherii’ de Dorobanţi. Până la urmă, pentru ţiganul din Ferentari, e mult mai interesant portofelul lui Andrei Năstase, decât suferinţa basarabenilor aflaţi sub cizma rusească.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

13 Responses to “Mitocanul de Bucale şi Istoria Românilor”

 1. Dumitru Caruntu says:

  august 14th, 2010 at 10:04

  Din pacate, acesta-i tristul adevar.

 2. Neinfectat De Comunism says:

  august 14th, 2010 at 10:01

  ai dreptate, capitala trebuia aleasa undeva mai spre vest…cu cat te indrepti spre sudul romaniei, cu atat mai mult te sucufunzi in mizeria morala si umana a mizilenilor, dambovitenilor, dabulenilor si in nesimitirea si puturosenia tipic bucuresteana…bine ca s-au deschis si zboruri regionale si nu mai trebuie sa trec prin rahatul de ala de capitala mizera si hoatza….

 3. Dumitru Caruntu says:

  august 15th, 2010 at 6:07

  Asa-i, o mare parte a locuitorilor Basarabiei prefera, poate, cizma ruseasca datorita celor 50 de ani (1939-1989) de sovietizare-genocid. Pana la urma, insa, elitele fac istoria, iar elita din Basarabia ar putea alege, ca in 1918, patria-mama.

 4. LaMargineaNoptii says:

  august 15th, 2010 at 4:24

  Hmh. Vazind cam ce se intampla in Basarabia, ma tem ca nici eu nu as foarte dori o unire. E foarte adevarat ca exista o minoritate ok, dar marea, chiar covarsitoarea majoritate a celor de peste Prut sint mai bucurosi de Rusa decit de Romana. Sper sa se destepte, sper ca minoritatea anti-rusa sa devina o majoritate, sper ca si la ei lucrurile sa devina ok. Si atunci se poate vorbi de o unire. In rest, despre Bucuresti cam stim toti ce le poate pielea, si cu ce se maninca acel oras. Iar despre capitala… ma tem ca o mutare a capitalei spre Vest ar cam incheia mult-cintata gluma proasta numita rRomania. In sensul ca Romania s-ar opri la arcul carpatic, de acolo, pe vami ar scrie rRomania. Non-UE.
  Sincer, prefer la orice ora moldovenii, am trait 6 ani de facultate intre mitici, si cam stiu cu ce se maninca.

 5. Bloguri ANTI (I) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 13:36

  […] Mitocan de Bucale […]

 6. În perioada IliciKGB, ţiganii au fost făcuţi rrom(i)âni | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 16:40

  […] Mitocan de Bucale […]

 7. De ce țiganii (nu) sunt discriminați în România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 16:43

  […] Mitocan de Bucale […]

 8. Cine sunt clovnii neocomunistilor | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 1st, 2016 at 7:25

  […] Mitocanul de Bucale si Istoria Romanilor […]

 9. Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stelei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2016 at 16:04

  […] Mitocanul de Bucale si Istoria Romanilor […]

 10. Şi în domeniul crimelor mai avem de învăţat de la japonezi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2016 at 21:23

  […] Mitocanul de Bucale si Istoria Romanilor […]

 11. OSCE, agenţie de turism pentru mafia postsovietică | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2016 at 16:25

  […] Mitocanul de Bucale si Istoria Romanilor […]

Adauga un comentariu