Oxxygene – centru recuperare ortopedie Otopeni si importanta recuperarii

joi, august 29, 2019 18:12
Posted in category Diverse

KinetoterapieOxxygene este un spital din capitala, care pe langa alte servicii, ofera si recuperare medicala pentru toate problemele legate de domeniul ortopediei. Acest centru recuperare ortopedie Otopeni este foarte cunoscut si toti pacientii care au calcat pragul acestui centru au obtinut rezultate foarte bune si ameliorari semnificative ale afectiunilor. De aceea, daca aveti nevoie de recuperare ortopedica, va recomandam cu drag spitalul Oxxygene.

Insa stiti de ce este importanta recuperarea ortopedica?

Importanta reabilitarii post operatorii este una foarte mare. Cand exista durere si o problema functionala a unei articulatii, o artroza cu degenerare articulara sau o fractura, ortopedul poate opta pentru o operatie, astfel incat pacientul sa isi poata relua activitatile zilnice, reducand simptomele si imbunatatind functionalitatea. Dupa purtarea unei proteze, este important sa se recupereze intervalul articular si functionalitatea musculara corecta printr-un plan de reabilitare care sa fie realizat individual cu fizioterapeutul. Aceasta include o recuperare personalizata, tinand cont de varsta pacientului, tipul de operatie, perioada de imobilitate si raspunsul individului la terapie. Foarte des, dupa o proteza, ortopedul recomanda o terapie adecvata pentru a aduce pacientul la cea mai buna recuperare posibila. Uneori, unii ortopezi recomanda o vizita la medic. La Oxxygene vei gasi personal specializat in fizioterapie si reabilitare, care asigura pachetul terapeutic adecvat pacientului si, impreuna cu fizioterapeutul, are grija de recuperarea pacientului.

Medicul este cel care recomanda programul de reabilitare, in functie de tipul de fractura sau interventie. In general, este mai bine sa nu reduci activitatile de miscare a muschilor si a articulatiilor. Este important, cu ajutor de specialitate, sa se faca recuperarea cat mai repede. In timpul reabilitarii este posibil ca durerea sa reapara. Este o faza normala a procesului de reabilitare. In ultimii ani, tehnologiile medicale au dezvoltat noi instrumente capabile sa sprijine reabilitarea cu scopul de a reduce inflamatia, durerea si umflarea. Printre acestea, cele mai potrivite in caz de durere sunt terapia cu tecar si magnetoterapia. Magnetoterapia este utilizata pe scara larga pentru a stimula metabolismul oaselor si al cartilajului. La Oxxygene vei beneficia de mai multe tipuri de terapii.

Ce este Tecarterapia?

Tecarterapia este o tehnologie ce utilizeaza radiofrecventa si se deosebeste de alte forme de electroterapie prin faptul ca nu transmite prin contact direct curentul, ci prin miscarea de atractie sau respingere a sarcinilor electrice, provocand astfel o caldura interna si nu una provenita dintr-o sursa externa. Aceasta actiune creeaza o intensa stimulare la nivel celular, grabind procesul natural de vindecare a organismului, astfel perioada de refacere fiind cu mult mai redusa. Datorita celor doua moduri – capacitiv si rezistiv, actiunile produse sunt concentrate atat pe tesutul moale, la suprafata, cat si pe cele profunde, rezistente. Tecarina este un echipament electronic capabil sa genereze un curent sinusoidal de inalta frecventa ce va fi aplicat pe corpul pacientului prin intermediul a doi electrozi din inox, pentru transferul de energie capacitiv si rezistiv.

In functie de patologie, o sedinta poate varia intre 20-30 minute, iar un ciclu de tratament complet este format in medie de o serie de 6-10 sedinte. Tecarterapia are o gama larga de indicatii printre care mentionam: leziuni traumatice acute, contracturi, sechele de fracturi, tendinita, epicondilita, luxatii, coxartroza, gonartroza, procese inflamatorii ce dau durere in extremitati si coloana (cervical, dorsal, lombar), sindrom de tunel carpian, chist Baker, drenaj limfatic etc. Tecarterapia este printre putinele forme de electroterapie care se poate folosi in cazul pacientilor cu proteze si se efectueaza cu succes in spitalul Oxxygene.

Ce este magnetoterapia?

Magnetoterapia este o metoda care utilizeaza campuri electromagnetice, create cu un dispozitiv special, pentru a stimula formarea de tesut nou in fracturile osoase. Terapia magnetica este de fapt o terapie care foloseste un dispozitiv special format dintr-un solenoid, adica o infasurare electrica cu o forma cilindrica ce este traversata de curent, in interiorul caruia este generat un camp electromagnetic. Frecventa acestui camp poate varia de la cativa Hertz la cateva mii. Intensitatea aplicata depinde de tulburarea care trebuie tratata. Magnetoterapia este utilizata la scara larga pentru a stimula formarea de tesut nou in fracturile osoase, deoarece ar favoriza acumularea de sarcini electrice pozitive sau negative in zonele prestabilite ale osului. Cea mai veche citare a magnetului ca leac apare in Atharvaveda care contine tratatul despre medicina si arta vindecarii. Se spune ca Cleopatra, legendara regina a Egiptului (69-30 i.Hr.), purta un mic magnet pe frunte pentru a-si pastra toata frumusetea.

Odata cu magnetoterapia, efectele benefice sunt multiple. Terapia actioneaza ca un puternic analgezic, amelioreaza durerea, stimuleaza schimbul celular, favorizeaza oxigenarea tesuturilor, actioneaza pozitiv asupra durerilor de tensiune musculara aducand alinare in caz de sciatica, lumbago, dureri de gat. Procesul de scadere a densitatii osoase incetineste, reduce timpul de vindecare dupa fracturi. Stimulul ajunge inclusiv in sistemul endocrin.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu