Pacea umanităţii înseamnă acceptarea şi păstrarea ordinii mondiale rezultate după al doilea război mondial

miercuri, august 2, 2023 13:22
Posted in category Mass-media

Putinism versus nazismLumea liberă are obligaţia de a păstra ordinea mondială rezultată după al doilea război mondial, de a păstra şi apăra anumite principii care guvernează relaţiile internaţionale, într-o lume a păcii şi a libertăţii.

Ceea ce vrea nebunul criminal Putin este tocmai aruncarea întregii umanităţi în hăul unei lumi bazate pe forţa celui mai puternic, pe forţa celui cu arme nucleare, o lume în care orice dictator dement îţi poate invada ţara, dacă nu-i place cum votezi, ce lideri îţi alegi, pentru ce politică externă optează ţara ta.

Regulile care au guvernat umanitatea după al doilea război mondial, care au asigurat pacea şi liniştea în Europa şi nu numai, au însemnat recunoaşterea unor graniţe, recunoaşterea unei stări de fapt şi interzicerea schimbării acestor graniţe prin forţă şi ameninţarea cu forţa.

Această ordine mondială înseamnă că niciun dictator criminal, cum este dictatorul psihopat Putin, nu poate să tâlhărească nişte teritorii sub pretextul că acolo sunt ruşi sau că acel teritoriu a aparţinut cândva Rusiei.

Regulile jocului, pentru a păstra pacea şi înţelegerea între naţiuni, sunt simple: nu se poate accepta ca un stat să revendice teritorii de la alt stat, nu se poate accepta ca o dictatură să invadeze o ţară, sub pretextul „denazificării” ţării respective sau a altor aberaţii de acest fel.

Niciun dictator nu poate cotropi teritorii după bunul plac. Dacă se acceptă aşa ceva, umanitatea intră într-o spirală a violenţei şi războiului, în care suferinţa şi durerea umană ating apogeul.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu