Pentru a oferi răspunsuri mai bune, în chatbot-ul ChatGPT a fost inclusă recent o nouă funcţie cu instrucţiuni personalizate

luni, iulie 24, 2023 16:43
Posted in category IT

ChatGPTOpenAI a lansat recent noi funcţii pentru chatbot-ul ChatGPT, menite să ofere utlizatorilor răspunsuri mai aproape de dorinţele lor. Aşa-numitele custom instructions (instrucțiuni personalizate), aflate deocamdată în versiune beta (de încercare), vor permite utilizatorilor să stabilească anumite preferințe, acestea având rolul să adapteze modul în care ChatGPT își generează răspunsurile.

Instrucțiunile vor memorate de ChatGPT atunci când produce răspunsuri, în cazul unei conversaţii ulterioare, astfel încât să nu fie nevoie să repetăm aceste preferinţe de mai multe ori.

Practic, utilizatorii vor avea două câmpuri în care vor completa instrucțiunile personalizate: „Ce ați dori să știe ChatGPT despre dumneavoastră pentru a oferi răspunsuri mai bune?” și „Cum ați dori să răspundă ChatGPT?”.

De exemplu, în cazul unei întrebări din domeniul programării informatice, într-un fel va răspunde ChatGPT unui dezvoltator de software şi altfel unui elev aflat la începutul „alfabetizării” în domeniul informaticii.

Această caracteristică elimină caracterul interpretabil al întrebării, şi de aici şi răspunsul nu tocmai potrivit, plus că facilitează obținerea mai rapidă a rezultatelor dorite.

Funcţia este deocamdată disponibilă pentru utilizatorii ChatGPT Plus, dar se va extinde la toți utilizatorii în săptămânile următoare.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu