7 tehnici avansate de stimulare a ChatGPT-ului şi altor instrumente AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

marți, iulie 4, 2023 15:14
Posted in category IT

AI, privireComunicarea cu ChatGPT sau alt instrument AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) depinde foarte mult de ceea ce-i cerem chatbot-ului să facă. Iată, mai jos, 7 tehnici prin care putem creşte nivelul de utilizare a ChatGPT-ului sau a altor instrumente AI.

1. Specificați formatul de ieșire

Când puneți o întrebare sau oferiți o temă ChatGPT-ului, puteți specifica modul în care formatează răspunsul. De exemplu, puteţi cere răspunsul sub formă de tabel.

2. Cereţi răspunsul formatat în limbajul HTML

Dacă doriţi să încorporaţi răspunsul într-o pagină web, puteţi solicita ChatGPT-ului sau altui instrument AI formatarea răspunsului în limbaj HTML.

Iar dacă nu vă plac anumite etichete tradiţionale ale limbajului de programare HTML, ChatGPT ştie şi CSS.

3. Repetaţi anumite cerinţe, schimbând forma întrebării, dacă rezultatul nu este cel dorit

Ca şi o persoană, ChatGPT s-ar putea să nu înţeleagă din prima ceea ce dorim cu adevărat. Dacă rezultatul nu este cel aşteptat, repetaţi încercarea fiind mai precişi şi mai nuanţaţi în exprimare.

4. Nu vă fie teamă să utilizați solicitări lungi sau seturi de solicitări

Atunci când cerem ceva ChatGPT-ului, este bine să oferim toate detaliile solicitării, chiar dacă întrebarea noastră se lungeşte considerabil. Este de preferat o solicitare lungă sau un set de solicitări, decât una evazivă, din care nu se înţelege mare lucru. Era o zicere odată, ceva de genul „dacă ai înţeles întrebarea, ai găsit jumătate de răspuns”.

5. Furnizați constrângeri explicite unui răspuns

Pentru a avea răspunsul dorit, în anumite cazuri este recomandat să indicăm o anumită perioadă de timp sau o anumită localizare în spaţiu. Solicitările prea generale nu ne vor aduce răspunsul aşteptat.

6. Specificaţi numărul de cuvinte, propoziții, caractere

Dacă doriţi un răspuns comprimat, pe care eventual să-l postaţi pe reţea de socializare precum Twitter, unde limita este 280 de caractere (începând cu februarie 2023, abonații Twitter Blue pot avea tweet-uri de până la 4.000 de caractere), puteţi solicita ChatGPT-ului ca răspunsul să nu depăşească acel număr de caractere (cuvinte sau propoziţii).

7. Oferă AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) posibilitatea de a-și evalua răspunsurile

Uneori este bine să oferim AI-ului „timp să respire” şi să-şi evalueze propriile răspunsuri. Pentru aceasta îi putem cere să repete anumiţi paşi şi să regândească răspunsurile formulate anterior.

În încheiere

Uneori, s-ar putea ca instrumentul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) să nu facă imediat ceea ce-i solicităm. Pentru un rezultat optim, trebuie schimbată formula solicitării, eventual de mai multe ori.

Inteligenţa artificială are memorie, aşa încât va reţine atât răspunsurile oferite în cea mai proaspătă solicitare, cât şi răspunsurile la solicitările anterioare. De aceea, comunicarea eficientă cu AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) depinde în totalitate de noi, oamenii, de capacitatea noastră de a formula şi reformula solicitările adresate ChatGPT-ului sau altor instrumente AI.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu