Privatizările făcute de PSD au fost jafuri în toată regula

joi, martie 26, 2020 9:06

PSD = ciuma rosiePrin anii 2003-2004, PSD = ciuma roşie = mafia privatiza România. Încă un exemplu mai jos.

Misterul privatizării UCM Reşiţa (Uzina de Construcţii Maşini)

O privatizare pe care poate n-aţi observat-o, pentru că s-a comis la umbra scandalului privatizării Tutunului Românesc (SNTR). Alături de SNTR, uzina reşiţeană a beneficiat şi ea de o ştergere creştinească a datoriilor la buget. După care pachetul majoritar de acţiuni a fost achiziţionat de o firmă elveţiană al cărei nume este la fel de cunoscut în Elveţia pe cât e şi în România: INET AG.

Marele iluzionist al privatizării – APAPS – ne-a lăsat să înţelegem că statul a încasat vreo 13 milioane de dolari. Dar, aşa cum vă aşteptaţi, suma la care a fost vândută efectiv uzina a fost de aproximativ 1 (un) milion USD.

Asta în condiţiile în care, exact ca în cazul Tutunului, UCM îşi recâştigase proprietatea asupra unor terenuri (pe care le posedase înainte de naţionalizare) în valoare de 5 milioane de dolari.

Unul dintre terenuri este – BOMBA! – chiar cel pe care se făfăie (era 2004 – n.m.) actualul sediu central al PSD din Bucureşti.

Privatizarea s-a efectuat la 23 decembrie 2003, ceea ce nu înseamnă că a fost doar un cadou de Crăciun. Sau nu tot cadoul. Pentru că, exact în aceeaşi zi, Adrian Năstase, cu subtilitatea unui şmecheraş de cartier, semna o Hotărâre de Guvern (HG) prin care se decidea retehnologizarea unui număr de 5 hidrocentrale (de pe Oltul inferior). Operaţia urmează (urma în 2004 – n.m.) să consume (că asta e ceea ce interesează) peste 360 de milioane de dolari.

Că nu retehnologizarea era subiectul care încreţea fruntea lui Adrian Năstase este probat de faptul că Hotărârea indica şi executantul megaliticei lucrări. Acesta este unul şi acelaşi cu cel care deţine (deţinea în 2004 – n.m.), tot în urma unor hoţii, pardon, încredinţări directe, monopolul retehnologizării hidrocentralelor de la Porţile de Fier – VA TECH.

Firma asta, specializată mai mult în sifonat comisioane decât în retehnologizări, apare în HG camuflată sub identitatea unui “consorţiu” în care la vedere este Voith Siemens. Mai mult, geniala Hotărâre desemnează, ca subcontractant, UCM Reşiţa, care tocmai ce era privatizată la aceeaşi oră, chipurile, în altă instituţie.

Cine va plăti toate oalele retehnologizate? Aceeaşi hotărâre precizează: Hidroelectrica, din surse proprii, adică din vânzarea curentului, adică de la noi. Dacă vi se scumpeşte curentul, acum ştiţi de ce: băieţii şmecheri ai lui Adrian Năstase sunt pe cale să devină milionari pe banii “fraierilor” din această ţară. (“Academia Caţavencu”, nr. 644/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu