Produse IT, laptop, tablete si telefoane ieftine

luni, ianuarie 8, 2018 10:58
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCum deja a trecut un sfert din luna ianuarie, începem să ne facem planuri pentru anul 2018, dacă nu le-am făcut deja. În ce mă priveşte, în 2018, mi-aş schimba câteva componente ale domeniului IT, pe care le folosesc zi de zi. Nu de alta, dar tehnologia evoluează într-un ritm ameţitor şi deja ai o problemă atunci când PC-ul tău, de fapt al meu, are ceva ani de “muncă” şi trage tot mai greu. Evident, am căutat deja pe net informaţii în acest sens şi, surpriză sau nu, am găsit un loc unde se pot comanda produse IT, laptop, tablete si telefoane ieftine. Şi cum exemplul este cel mai bun învăţător, iată câteva exemple de produse ce pot fi comandate, în mod inspirat, aş zice eu. Dar înainte de asta, încă ceva. Foarte, foarte ieftin înseamnă, de regulă, de calitate foarte, foarte proastă. Aici găsim doar produse ieftine, adică nu foarte, foarte ieftine, aşa încât putem fi siguri de calitatea acestora. Bun, unele au perioade de garanţie, cum este şi firesc, aşa încât nu trebuie să ne facem griji. Şi acum să-i dăm drumul la exemplele promise ceva mai sus.

  • Laptop Dell Inspiron 3567
    Memoria RAM la acest laptop este de 4 GB DDR4, 1 TB spaţiu de stocare, procesor de 2 GHz, plus alte caracteristici ce pot fi descoperite, dacă sunteţi tentaţi să-l comandaţi.
  • Desktop HP 280 G2 SFF
    La acest produs, procesorul este de 3.7 GHz, memoria RAM 4 GB DDR4, sapţiul de stocare (HDD-ul) este de 500 GB, 8 porturi USB, plus alte dotări care-l recomandă drept un produs ce merită ales, dacă sunteţi în căutarea un Desktop de calitate.
  • Monitor Philips
    Are 21.5 inch şi dotări care-l recomandă pentru utilizare, fie acasă, fie la birou.
  • USB Flash Drive ADATA C906
    Este de culoare albă şi are capacittea de 16 GB, suficient de mare pentru a pune pe stick tot ce vă pofteşte inimioara.

Pentru alte informaţii, plus noutăţi, vizitaţi şi pagina de Facebook ManiaMall.ro.

Dacă tot am ales magazinul online unde vom comanda produse IT, laptop, tablete si telefoane ieftine, în 2018, haideţi să vedem un scurt istoric al apariţie laptop-ului, un instrument atât de banal în ziua de azi.

Laptop-urile nu au existat dintotdeauna, chia dacă astăzi le vedem peste tot. Ca la orice realizare tehnologică, a existat un început, un moment în care cineva, persoană sau firmă, s-a gândit să vină cu un produs nou, o “ciudăţenie” pentru acele timpuri. Primul concept de laptop, apropiat de ceea ce înţelegem astăzi prin laptop sau notebook, a fost dynabook, dezvoltat de Xerox Park la începutul anilor 1970 şi conceput de Alan Kay. Au trebuit să treacă 10 ani până la apariţia primului model de laptop comercial. Astfel, în 1981, Osborne 1 îşi făcea apariţia pe piaţă. Era mult mai greu decât laptop-urile de astăzi şi nu funcţiona cu baterii, trebuia alimentat la priză. Dar era portabil, adică putea fi luat oriunde. Sistemul de operare era CP/M, adică se putea rula o singură aplicaţie simultan, de către un singur utilizator, ce folosea linia de comandă.

În 1983, apare modelul Compaq Portable, realizat de IBM, ce avea la bază sistemul MS-DOS, era mai uşor de transportat decât Osborne 1, dar nici acesta nu funcţiona pe baterii, trebuia alimentat la priză. Tot în acea perioadă, 1982, designer-ul britanic Bill Moggridge lansează pe piaţă primul model de laptop care se închide prin suprapunerea ecranului cu tastatura. Ca să vă faceţi o idee, acest model se vindea la vremea aceea cu preţuri cuprinse între 8.000 şi 10.000 de dolari.

Începutul laptop-urilor cu baterii a fost în 1983, când firma Epson a început să comercializeze modelul HX-20, care se alimenta cu baterii reîncărcabile, avea numai 84 de taste, o rezoluţie de 120×32 pixeli, 4 linii de text şi maxim 20 de caractere pe fiecare linie. În 1985, apare modelul Kyocera Kyotronic 85, vândut la început numai în Japonia, care se bucură de un imens succes comercial. Editorul de text pentru acest model de laptop era furnizat de Microsoft, o tânără companie pe atunci, editor de text la scrierea căruia ar fi participat însuşi Bill Gates.

La sfârşitul anilor 1980, laptop-urile erau deja populare printre oamenii de afaceri. Problema acestor laptop-uri era stocarea informaţiilor, ce se putea face doar pe dischetă, cum era cazul modelului NEC UltraLite, ce cântărea doar 2 kg. Abia în 1989 apar primele modele ce includ hard-disk. Mai exact, apare modelul de laptop Compaq LTE ce avea şi hard-disk. Iar de aici povestea merge mai departe cu intrarea în scenă a coloşilor de astăzi, Apple sau Microsoft, cei care vor schimba radical conceptul de laptop.

Nu uitaţi, la maniamall.ro găsiţi

produse IT, laptop, tablete si telefoane ieftine

.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu