PSD = ciuma roşie, grup infracţional organizat, şi-a dorit mereu o presă cu botniţă, pentru a putea fura în linişte

joi, ianuarie 20, 2022 8:00

PSD = ciuma rosie = mafiaÎnainte de a fi cumpărat de japiţa infractoare Elena Udrea, “Evenimentul zilei” a reprezentat în perioada 2001-2004 singura voce independentă a presei româneşti, dintre cotidianele centrale. În acea perioadă horror pentru România, adică în anul 2004, cu România în afara UE, cu salariul mediu de 200 dolari, cu preşedinte KGB-istul criminal Ion Iliescu şi prim-ministru mafiotul Năstase Adrian, doar “Academia Caţavencu” mai exista ca voce liberă în massmedia românească.

Ca orice grup infracţional organizat, PSD = ciuma roşie a încercat din răsputeri să pună căluş şi “Evenimentului zilei”. Cum anume? Răspunsul îl găsim într-o scrisoare de protest a ziariştilor de la “Evenimentul zilei”, publicată în septembrie 2004.

Redactorii Evenimentului zilei protestează

Un grup de 45 de ziarişti de al cotidianul Evenimentul zilei ne-a transmis următorul comunicat:

“De la achiziţionarea cotidianului Evenimentul zilei, trustul de presă Ringier a declarat în mai multe rânduri că garantează independenţa editorială pe care o consideră unul dintre punctele forte ale publicaţiei. Dar diferenţa dintre declaraţii şi realitate este din ce în ce mai evidentă. Constatăm că, sub umbrela unor schimbări de natură organizatorică, s-au înmulţit imixtiunile în politica editorială, de natură să pună în pericol independenţa Evenimentului zilei. Reprezentanţii Ringier (probabil la presiunile grupului infracţional organizat cu acronimul PSD ce guverna România în acel an fatidic 2004 – n.m.) au ales să-şi impună unele puncte de vedere, fără să consulte echipa care realizează efectiv ziarul. Folosind argumentul necesităţii creşterii tirajului, noul investitor încearcă să atenueze tonul critic al ziarului. O recentă tentativă de dialog nu a adus nici o îmbunătăţire a situaţiei tensionate generate de reprezentanţii patronatului. În aceste condiţii, conţinutul publicaţiei ar avea de suferit, iar cititorii şi opinia publică ar putea constata, în scurt timp, că Evenimentul zilei nu mai este ziarul pe care-l ştiau. Linia editorială adoptată până acum de Evenimentul zilei reprezintă opţiunile celor care realizează ziarul. Schimbarea acestei linii ar echivala cu abdicarea noastră de la principiile şi etica profesională în favoarea altor interese.” (“Academia Caţavencu”, nr. 665/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu