Presa pe vremea holerei, pardon, a PSD-ului

vineri, ianuarie 17, 2020 8:09

Borfasul Liviu DragneaManichiura şi la aerogară!

Dan Mihăescu, corespondentul agenţiei de presă Rompres la Constanţa, a fost împiedicat sâmbătă (într-o sâmbătă din martie 2004 – n.m.) să pătrundă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. El nu avea de gând să fugă din ţară (din ţara guvernată la acea vreme de PSD = ciuma roşie = mafia, prin intermediul duetului criminal Ion “KGB” Iliescu – Adrian “Puşcăriaş” Năstase, n.m.), aşa cum v-aţi fi aşteptat, ci dorea doar să relateze de la faţa locului sosirea premierului croat, Iovo Sanader, pe teritoriul PSD dintre Dunăre şi Marea Neagră.

Jurnalistul de la Rompres a încasat respectiva interdicţie din cauză că avea asupra dânsului o unghieră. Abia după negocieri aprinse cu forţele noastre de ordine – negocieri îngreunate serios, bănuim, de folosirea limbii române -, Mihăescu a fost admis pe teritoriul sacru, considerându-se că prezenţa unghierei în zonă nu prezintă un pericol.

Nu este clar dacă acel mic obiect era o ameninţare pentru delegaţia străină care vizita Constanţa sau pentru unghiile alea de la degetul mic al agenţilor de pază, dar, oricum, el a avut mare noroc că nu i-au descoperit şi batista aia curată cu care a îndrăznit să meargă sâmbătă la muncă.

Senzaţional! La Iaşi presa e liberă să bea apă

Ca să critici (era 2004 – n.m.), la Iaşi, RAJAC-ul că jecmăneşte populaţia, şi asta pe un post TV căruia i se văd trandafirii prin sticlă (TELE M), înseamnă că s-a întâmplat ceva. Ani de zile, Gigi Nichita (fost turnător la Securitate, personajul principal al unui imens scandal cu o tipă urmărită de poliţişti, trimişi de jegul Nichita; pentru mai multe informaţii urmaţi link-ul – n.m.), fostul director al RAJAC, ajuns recent primar PSD, a fost criticat că toacă banii publici pe reclame ce îndemnau ieşenii să bea apă. Firesc, până azi (era martie 2004 – n.m.), nimeni nu a cutezat să zică despre RAJAC nici pâs.

Cum, la noi, presa e la fel de liberă ca găina într-un ţarc (aşa era presa atunci când mafiotul Adrian Năstase era prim-minsitru, n.m.), o asemenea bruscă şi nouă “libertate” dă de bănuit. Fie că cineva a răsucit robinetul (cine?), încât şuvoiul de parai n-a mai ajuns la TELE M, fie vreun specialist de campanie electorală i-a şoptit la ureche celui ajuns pe scaunul lui Simirad (fost primar al Iaşi-ului, n.m.) că e musai o schimbare de imagine şi, drept urmare, Nichita a pus el însuşi dopul la ţeavă.

Cu banii de publicitate diminuaţi, rămas “pe uscat” adică, TELE M e primul care a dat tonul anunţând că la Iaşi presa pesedistă e din nou liberă să bea apă. (“Academia Caţavencu”, nr. 639/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu