Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (VII)

miercuri, februarie 26, 2020 10:24

Nicolae CeausescuCe notau securiştii criminali în 1987, despre oamenii din Braşovul care se ridicase împotriva dictaturii comuniste şi a stalinismului de esenţă primitivă impus în România acelor ani de Elena şi Nicolae Ceauşescu vedem mai jos.

Situaţia persoanelor condamnate pentru actele huliganice din ziua de 15 noiembrie 1987 de la Braşov

 • Paraschiv Nicuţă, n. 1959, Epureni – Vaslui. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea “Rulmentul” Bîrlad – Vaslui. Are domiciliul stabil în Bîrlad, însă refuză să se mute împreună cu familia, care continuă să locuiască în Braşov. Insistă să se reîntoarcă în Braşov, sens în care a depus memoriu la Judecătoria Municipiului Braşov.
 • Puşcaşu Enea, n. 1954, Odobeşti – Bacău. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea “Metalurgica” Bacău. Are domiciliul stabil în Bacău, însă refuză să se mute împreună cu familia, care continuă să locuiască în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Tulai Florin, n. 1964, Cîmpia Turzii – Cluj. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Judeţeană de Producţie Industrială şi Prestări Servicii Brăila. S-a stabilit împreună cu familia la Brăila. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Vulpe Pavel Cornel, n. 1969, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Mecanică Botoşani. Are domiciliul stabil în Botoşani. Este necăsătorit. Speră că după Congres (congresul Partidului Comunist Român – filială a Moscovei în România, n.m.) să i se permită să revină la Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Zaharia Gheorghe, n. 1950, Arsura – Vaslui. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Judeţeană de Prestări Servicii Vaslui. Are domiciliul stabil în Vaslui, însă soţia sa refuză să se mute, continuând să locuiască în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Apetroaie Puiu, n. 1963, Gropniţa – Iaşi. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la CAP Gropniţa – Iaşi. S-a stabilit în comuna Gropniţa. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Buceanu Aurel, n. 1950, Traian – Constanţa. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Ulei Slobozia – Ialomiţa. Are domiciliul stabil în Slobozia, însă soţia refuză să se mute continuând să locuiască în Săcele – Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Creangă Petru, n. 1955, Reşca – Suceava. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Unitatea Forestieră de Exploatare şi Transport Fălticeni – Suceava. S-a stabilit împreună cu familia în Vatra Dornei. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Gergely Arpad, n. 1948, Şoimuşul Mare – Harghita. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Construcţii de Maşini şi Utilaje Grele, Giurgiu. S-a transferat la Întreprinderea de Maşini-Agregat şi Subansambluri Auto Sfîntu-Gheorghe – Covasna, însă soţia sa refuză să se mute, continuând să locuiască în Săcele – Braşov. Intenţionează să se reîntoarcă în Braşov.
 • Huian Aurel, n. 1959, Darabani – Botoşani. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Maşini-Unelte Grele pentru Deformări Plastice Dorohoi – Botoşani. S-a stabilit împreună cu familia în Dorohoi. Intenţionează să se întoarcă în Braşov, afirmând că numai în această localitate se pot spune lucrurilor pe faţă.
 • Oprişan Gheorghe, n. 1956, Filimon Sîrbu – Brăila. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Şantierul Naval Brăila. S-a stabilit împreună cu familia în Brăila. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Pintea Ciprian, n. 1963, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Mecanică de Utliaje Medgidia – Constanţa. Are domiciliul stabil în Medgidia, însă insistă să se întoarcă în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Sevaciuc Mircea, n. 1954, Dorneşti – Suceava. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Scule şi Subansambluri Accesorii Rădăuţi – Suceava. S-a stabilit împreună cu familia în Suceava. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Tudose Eugen, n. 1960, Sibiu. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Metalurgică Pogoanele – Buzău. Are domiciliul stabil în Pogoanele, însă refuză să se mute împreună cu familia. Inenţionează să se întoarcă în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu