Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (V)
vineri, februarie 7, 2020 10:24Ce notau securiştii criminali în 1987, despre oamenii din Braşovul care se ridicase împotriva dictaturii comuniste şi a stalinismului de esenţă primitivă impus în România acelor ani de Elena şi Nicolae Ceauşescu vedem mai jos.
Situaţia persoanelor condamnate pentru actele huliganice din ziua de 15 noiembrie 1987 de la Braşov
- Geneti Aurică, n. 1963, Focşani – Vrancea. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov şi a incitat alte elemente huliganice să participe la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 3 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Confecţii Focşani – Vrancea (locul unde, în aceeaşi perioadă, viitorul mafiot PSD-ist Marian Oprişan turna la Securitate, cu greşeli gramaticale, alături de mama sa; imbecilitatea şi analfabetismul lui Oprişan nu l-au împiedicat pe acesta să devină, în perioada 2001 – 2004 licenţiat în România guvernată atunci de tandemul criminal Ion Ilici “KGB” Iliescu – Adrian “Puşcărilă” Năstase, n.m.). S-a stabilit împreună cu familia în Focşani. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Mutihac Florin, n. 1963, Uricani Iaşi. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov şi a incitat alte elemente huliganice să participe la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 3 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Cooperativa Agricolă de Producţie Miroslava – Iaşi. S-a stabilit împreună cu familia în Petroşani, transferându-se la Combinatul Minier Valea Jiului. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Duduc Gheorghe, n. 1932, Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov şi a incitat alte elemente huliganice să participe la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 3 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Antrepriză Construcţii Montaj Metalurgic Giurgiu. Are domiciuliul stabil în Giurgiu, însă refuză să-şi aducă familia. Insistă să revină în Săcele – Braşov, incitându-l şi pe fiul său (Duduc Radu) la această poziţie. A fost semnalat că ascultă postul de radio Europa Liberă.
- Sommerauer Werner, n. 1936, Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov şi a incitat alte elemente huliganice să participe la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 3 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Construcţii Navale şi Utilaj Tehnologic Tulcea. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Refuză să-şi aducă familia în Tulcea. Este semnalat cu poziţii şi comentarii ostile (ostile regimului criminal comunist – n.m.). Ascultă şi colportează ştiri transmise de postul de radio Europa Liberă. Intenţionează să emigreze împreună cu familia în RFG (Republica Federală Germania – n.m.). A încercat să intre în legătură cu organizaţia Amnesty International, solicitând sprijin pentru emigrare.
- Bordei Nicolae, n. 1931, Prisecani – Iaşi. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Traductoare şi Regulatoare Directe Paşcani – Iaşi. A refuzat să preia locuinţa ce i-a fost repartizată, continuând să fie cazat la căminul întreprinderii. Insistă să se reîntoarcă în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Broască Dumitru, n. 1957, Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Produse Industriale pentru Căi Ferate Miercurea-Ciuc. Intenţionează să revină la Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Brumă Ioan, n. 1960, Boroaia – Suceava. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Maşini-Unelte Suceava, secţia Fălticeni. S-a stabilit împreună cu familia la Fălticeni. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Cojocea Nicuşor, n. 1962, Băceşti – Vaslui. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea Mecanică Vaslui. Are domiciliul stabil în Vaslui, însă soţia sa refuză să se mute, continuând să locuiască în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Dascălu Petrică, n. 1956, Păuneşti – Vrancea. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Aparataj Electric Focşani, judeţul Vrancea. Are domiciliul stabil în Focşani, însă soţia sa refuză să se mute, continuând să locuiască în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Grădinaru Ioan, n. 1955, Şipote – Iaşi. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Piese Auto Iaşi. S-a stabilit împreună cu familia la Iaşi. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Gyerko Gheorghe, n. 1961, Săcele – Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea Judeţeană de Producţie Industrială şi Prestări Servicii Craiova. Are domiciliul stabil în Craiova, însă refuză să se mute împreună cu familia, care continuă să locuiască în Săcele – Braşov. Insistă să se întoarcă în judeţul Braşov, sens în care a trimis memorii la CC (Comitetul Central) al PCR (Partidul Comunist Român), Procuratura RSR (Republica Socialistă România), Tribunalul jud. Braşov şi la Securitatea judeţeană. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Mocanu Ovidiu, n. 1968, Săcele – Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea “ARO” Cîmpulung Muscel – Argeş. Are domiciliul stabil în Cîmpulung Muscel. Este necăsătorit. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Sbîrn Costică, n. 1958, Rîşca – Suceava. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Materiale de Construcţii Suceava. Are domiciliul stabil în Suceava. Este necăsătorit. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Ştefănoiu Ioan, n. 1960, Măgura – Buzău. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de In şi Cînepă Bîrscov – Buzău. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Este necăsătorit. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Toma Lucian Tudor, n. 1968, Zărneşti – Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Centrala “Delta Dunării” Tulcea. În prezent esre militar în termen la UM 01755 Galaţi. Intenţionează să revină în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Zavela Cristian, n. 1965, Braşov. A pătruns în sediile consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov împreună cu alţi huligani şi a participat la degradarea unor bunuri materiale. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea “Metalotehnica” Tîrgu-Mureş. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Speră ca, după Congres (Congresul al XIV-lea, şi ultimul, al Partidului Comunist Român, din noiembrie 1989 – n.m.), să i se permită reîntoarcerea în Braşov (asta era diabolica dictatură comunistă: omul era un simplu obiect, ce putea fi mutat de Securitate oriunde, putea fi aruncat în puşcărie sau putea să i se tragă fără probleme un glonţ în cap – n.m.). Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Anghel Daniel, n. 1959, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Supape şi Boţuri Topoloveni – Argeş. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Intenţionează să revină în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Anghel Vasile, n. 1958, Ţînţari – Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Ultilaj Alimentar Slatina. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Este necăsătorit. Insistă să revină în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Cocan Constantin, n. 1940, Galaţi. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea “Port Bazinul Nou”, Galaţi. I s-a repartizat locuinţă în Galaţi, însă soţia sa refuză să se mute, intenţionând să divorţeze. Consumă excesiv băuturi alcoolice, perioade în care devine violent şi comentează duşmănos referitor la aprovizionarea populaţiei şi retribuirea personalului muncitor.
- Duduc Radu, n. 1968, Galaţi. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Utilaj Greu pentru Construcţii Galaţi. Are domiciliul stabil în Galaţi, însă intenţionează să revină în Braşov la insistenţele tatălui său (Duduc Gheorghe). Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Farcaş Iosif, n. 1958, Cizel – Sălaj. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Piese de Schimb pentru Energie Filiaşi, judeţul Dolj. S-a stabilit împreună cu familia la Filiaşi. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
- Gergely Andras, n. 1969, Sîncrăeni – Harghita. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea pentru Construcţii de Maşini şi Utilaj Greu Dorohoi – Botoşani. Are domiciliul stabil în Dorohoi, însă intenţionează să revină în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.). Încorporat la o unitate militară din judeţul Dîmboviţa.
Citeste si articolele:
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (IV)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (III)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (II)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (I)
- Tara „construita” de Ceausescu: romanii se turnau unii pe altii la Securitate