Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (VI)
duminică, februarie 23, 2020 14:27Ce notau securiştii criminali în 1987, despre oamenii din Braşovul care se ridicase împotriva dictaturii comuniste şi a stalinismului de esenţă primitivă impus în România acelor ani de Elena şi Nicolae Ceauşescu vedem mai jos.
Situaţia persoanelor condamnate pentru actele huliganice din ziua de 15 noiembrie 1987 de la Braşov
- Mureşan Vasile, n. 1962, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Utlilaj Forestier Vîlcea Are domiciliul stabil în Rîmnicu-Vîlcea, însă intenţionează să revină la Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Nicuţari Pavel, n. 1956, Păutoşti de Jos – Suceava. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Scule şi Subansambluri Rădauţi, secţia Siret – Suceava. S-a stabilit împreună cu familia în Siret. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Rîcu Marian, n. 1956, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Prelucrarea Aluminiului Slatina, stabilindu-se împreună cu familia în Slatina. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- State Constantin, n. 1962, Corbu – Buzău. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu executarea pedepsei la locul de muncă. Repartizat la Întreprinderea de Contactoare Buzău. Are domiciliul stabil în Buzău. Este necăsătorit. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Csomos Iosif Ion, n. 1968, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Panouri şi Tablouri Electrice Alexandria – Teleorman. Este militar în termen la UM 01183 Alba-Iulia. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Hoszu Aurel, n. 1966, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea “Rulmentul” Alexandria, judeţul Teleorman. S-a stabilit împreună cu familia în Roşiorii de Vede (asta era dictatura comunistă; erai urmărit peste tot, securiştii ştiau tot, inclusiv ce faci în familie; securiştii racolau turnători dintre rudele tale, dintre prietenii tăi, dintre colegii tăi de serviciu, dintre cunoscuţii tăi; aşa se trăia în lagărul comunist, pe care-l regretă astăzi unii imbecili sau foştii membrii ai clanului bolşevic – n.m.). Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Ilie Ionel, n. 1969, Vutcani – Vaslui. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Utilaj Complex Huşi – Vaslui. S-a stabilit împreună cu familia în comuna Vutcani, unde lucrează la CAP (Cooperativa Agricolă de Producţie, model importat de la ruşi – la ei se numea colhoz -, acolo unde se câştiga doar cât să nu mori de foame, ţăranul român din perioada comunistă fiind cel mai vitregit din lagărul comunist: dacă la oraş mai era una alta, la ţară nu se găsea nimic, iar la colhoz se muncea un an agricol pentru 2-3 saci de ştiuleţi; nu puteai tăia un animal, fără ştirea Partidului Comunist Român – n.m.). Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Macovei Mihai, n. 1966, Botoşani. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Maşini-Unelte Grele pentru Deformări Plastice Dorohoi – Botoşani. Are domiciliul stabil în Dorohoi. Este necăsătorit. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Maniu Gavrilă, n. 1964, Zabra – Bistriţa-Năsăud. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Mecanică Bistriţa-Năsăud. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Este necăsătorit. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Nastasă Dumitru, n. 1969, Matca – Galaţi. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Mecanică de Echipament Hidraulic Galaţi. Este militar în termen la UM 02051 Galaţi. Intenţionează să revină în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
- Nicolăescu Marius-Tibi, n. 1963, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi la sediul administrativ al unităţii, precum şi din faţa sediilor consiliilor populare ale municipiului Braşov şi judeţului Braşov. Condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea “Electrocontact” Botoşani. Are domiciliul stabil în Botoşani, însă soţia refuză să se mute, continuând să locuiască în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
Citeste si articolele:
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (V)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (IV)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (III)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (II)
- Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (I)