Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (VIII)

sâmbătă, februarie 29, 2020 12:13

Comunisti criminaliCe notau securiştii criminali în 1987, despre oamenii din Braşovul care se ridicase împotriva dictaturii comuniste şi a stalinismului de esenţă primitivă impus în România acelor ani de Elena şi Nicolae Ceauşescu vedem mai jos.

Situaţia persoanelor condamnate pentru actele huliganice din ziua de 15 noiembrie 1987 de la Braşov

 • Voinea Stan, n. 1958, Făurei – Brăila. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea “Progresul” Brăila. S-a stabilit împreună cu familia în Brăila. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Banciu Gheorghe, n. 1956, Siţa – Buzău. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Rulmenţi Alexandria – Teleorman. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii şi refuză să se mute împreună cu familia. Intenţionează să se reîntoarcă în Braşov şi să emigreze în SUA, la rudele soţiei.
 • Băhănăreanu Costică, n. 1954, Veterani – Vaslui. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Secţia de Utilaj Complex Huşi – Vaslui. Are domiciliul stabil în Vaslui, însă refuză să se mute cu familia. Insistă să se întoarcă în Braşov, sens în care a trimis memorii la CC (Comitetul Central – n.m.) al PCR (Partidul Comunist Român – n.m.) şi Judecătoria Municipiului Bucureşti.
 • Boeriu Petru Marius, n. 1967, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Mecanică “Ceahlăul” Piatra-Neamţ. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Este necăsătorit. Intenţionează să se întoarcă în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Haldan Gheorghe, n. 1957, Grumăzeşti – Neamţ. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Fabrica de Mobilă Tîrgu-Neamţ, Neamţ. S-a stabilit împreună cu familia în Tîrgu-Neamţ. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Pricope Petru, n. 1960, Roznov – Neamţ. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Producţie, Prestări Servicii în Construcţii Piatra-Neamţ, Neamţ. S-a stabilit împreună cu familia în Piatra-Neamţ. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Robota Dumitru, n. 1954, Ungureni – Botoşani. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Bacău. Are domiciliul stabil în Bacău. Este necăsătorit. Intenţionează să se întoarcă în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Vieru Vasile, n. 1951, Mireni – Vaslui. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Judeţeană de Prestări Servicii Vaslui. Decedat.
 • Vitos Ludovic, n. 1957, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov şi a pătruns în sediul administrativ al unităţii, provocând degradări de bunuri materiale. Condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Strunguri “SARO” Tîrgovişte. S-a stabilit împreună cu familia la Tîrgovişte. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Bencze Deneş, n. 1965, Braşov. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov. Condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea Mecanică Tîrgovişte. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Este necăsătorit. Insistă să revină în Braşov, sens în care a trimis un memoriu la CC (Comitetul Central – n.m.) al PCR (Partidul Comunist Român – n.m.).
 • Filighi Gavrilă, n. 1953, Cotoroia – Galaţi. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov. Condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Utilaj Greu pentru Construcţii Galaţi. S-a stabilit împreună cu familia la Galaţi. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Iacob Dănuţ, n. 1968, Banca – Vaslui. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov. Condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Construcţii Microcentrale Rîmnicu-Vîlcea. S-a stabilit împreună cu familia în Călimăneşti – Vîlcea. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Micu Ştefan – n. 1956, Şimleul Silvaniei – Sălaj. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov. Condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Armături Industriale din Fontă şi Oţel Zalău – Sălaj. S-a stabilit împreună cu familia în Zalău. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).
 • Năstase Ion, n. 1930, Bold – Buzău. A participat la actele de dezordine în secţiile de producţie ale Întreprinderii de Autocamioane Braşov. Condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Repartizat la Întreprinderea de Garnituri de Frână şi Elemente de Etanşare Rîmnicu Sărat – Buzău. Este cazat la căminul de nefamilişti al întreprinderii. Refuză să se mute împreună cu familia în Rîmnicu Sărat. Din datele existente nu rezultă să adopte o poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului criminal comunist – n.m.).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu