SpaceX devine prima companie privată care a lansat astronauți NASA în spațiu

duminică, mai 31, 2020 15:16

SpaceXPentru prima dată după aproape un deceniu, NASA a lansat astronauți în spațiu de pe teritoriul Statelor Unite. Și tot pentru prima dată, lansarea s-a produs pe o navă spațială construită de o companie privată, Elon Musk’s SpaceX.

Racheta Falcon 9 a companiei a decolat sâmbătă din Kennedy Space Center din Florida, după ce prima tentativă de lansare, programată miercuri, 27.05.2020, a fost abandonată, din cauza vremii nefavorabile. Nava spațială Crew Dragon transportă doi astronauți ai NASA, Robert Behnken și Douglas Hurley, care sunt așteptați să ajungă duminică la Stația Spațială Internațională (ISS), după o călătorie ce a durat 19 ore.

De când programul NASA’s Space Shuttle s-a încheiat în 2011, SUA au folosit rachetele Soyuz din Rusia pentru a duce astronauții în spațiu. Din păcate, din cauza pandemiei COVID-19, nu au existat mulțimi mari de oameni care să urmărească lansarea, atât miercuri, cât și sâmbătă. Astronauții chiar au fost nevoiți să-și îmbrățișeze familiile în mod virtual din cauza pandemiei.

Odată cu lansarea de sâmbătă, SpaceX devine prima companie privată care transportă astronauții NASA la ISS. Succesul NASA aduce SUA mai aproape de a-i trimite, în cele din urmă, pe astronauți înapoi pe Lună, apoi, eventual, pe Marte.

Puteţi vedea lansarea aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu